Marjamaljat Kauracrunchylla

Marjamaljat Kauracrunchylla

Valmista reilu annos kauracrunchya kerralla. Käytä siihen kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutaleita), jos haluat saada reilusti kuituja, myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Isoa Kaurahiutaletta. Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.

3-4:lle
Kauracrunchy:
20gvoita
½dlhunajaa tai tummaa sokeria
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tlvaniljasokeria tai kanelia
Lisäksi:
½l(laktoositonta) jäätelöä
3-4dlmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita ja herukoita

Valmistusohje

Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta vaniljasokerilla tai kanelilla. Anna jäähtyä. Laita tarjoiluastioihin kauracrunchyä, jäätelöä ja marjoja kerroksittain ja tarjoile välittömästi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)