Marjamaljat Kauracrunchylla

Marjamaljat Kauracrunchylla
15 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Valmista reilu annos kauracrunchya kerralla.
  • Käytä siihen kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutaleita), jos haluat saada reilusti kuituja, myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Isoa Kaurahiutaletta.
  • Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.
3-4:lle
Kauracrunchy:
20gvoita
½dlhunajaa tai tummaa sokeria
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tlvaniljasokeria tai kanelia
Lisäksi:
½l(laktoositonta) jäätelöä
3-4dlmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita ja herukoita

Valmistusohje

Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta vaniljasokerilla tai kanelilla. Anna jäähtyä.

Laita tarjoiluastioihin kauracrunchyä, jäätelöä ja marjoja kerroksittain ja tarjoile välittömästi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)