Muikkupiirakka Ruiskuoreen

Muikkupiirakka Ruiskuoreen

Pikkukaloista saa maittavia pikkupiirasia rukiiseen kuoritaikinaan. Valmista täyte, lisää siihen halutessasi hiukan jauhoja tai suurimoita, jotta täyte on hiukan sakeampaa. Katso Kalakukon ohje.

piirakkavuoallinen
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
2rklvoita
n.300gsavustettuja tai paistettuja muikkuja
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2-3tlsuolaa (mikäli muikuissa ei jo ole)
2-3rklMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
100gsipulituorejuustoa (1 ohut rasia)
n.120gsmetanaa (1 pieni tlk)
1rklsitruunamehua
Vuokaan:
voita
Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Paista pannulla nopeasti sipulisilppu ja peratut muikut, ripottele pinnalle ruiskorppujauhot ja sekoita sekaan muut ainekset. Ota taikinasta pieni osa erilleen ja kauli siitä ohuita nauhoja piirakan päälle. Taputtele loppu taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Laita koristenauhat ristikoksi päälle, voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)