Marjapiirakka rahkalla

Marjapiirakka rahkalla
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
2-3dlpuolukoita (jäisinä, jos pakaste)
2-3dlmustikoita, mustaherukoita tai marja-aroniaa (jäisinä, jos pakaste)
1tlk(laktoositonta) maitorahkaa 200 g
1dlvaniljakastiketta
1muna
½dl(tummaa) sokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle marjat. Sekoita rahka, vaniljakastike, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Katso myös perinteinen marjapiirakka jogurttitäytteellä ja samalta sivulta löytyvät muut herkulliset marjapiirakoiden reseptit.

VINKKI: Voit tehdä pelkästään yhdellä marjalaadulla, käytä silloin niitä n. 4-5 dl.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)