Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
½
dl
pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Päälle:
n.4
dl
vadelmia
Rahkaseos:
1
dl
maitorahkaa
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½
dl
sokeria
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:

Ohje

  1. Sekoita rasva, kerma ja muna sekaisin keskenään. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu hiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

  2. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

  3. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla Philadelphia kevyt tuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin vadelman kanssa. Kokeile myös suosittua, superhelppoa rahkapiirakan reseptiä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.