Tässä reseptissä yhdistyvät raikas mangosmoothie ja maistuva kauramuropohja.

Mangon makupariksi sopii hyvin kookos.

Paista kakkupohja kätevästi kauramurotaikinasta, levitä sulanut taikina sellaisenaan leivinpaperin päälle tasapohjaiseen kakkuvuokaan.

Käytä täytteeseen kypsiä hedelmiä, jolloin niissä on enemmän väriä ja makua.

Mikäli et voi tai halua käyttää pähkinöitä, voit jättää ne ohjeesta pois tai laittaa tilalle kookoshiutaleita tai -massaa.

Mausteissa inkivääri antaa hieman itämaista vivahdetta, vaniljasokeri taas antaa perinteisemmän maun.

Koristele kakku kauniisti tuoreella mangolla ja kookoslastuilla tai pääsiäisenä pääsiäisrakein.

Ainekset noin 10:lle annosta

Liivateseos:
8
liivatelehteä
3
rkl
sitruunamehua
Smoothie:
1
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
mangososetta, lastenruokaa 2 pientä tlk
1
kypsä mango tai pakastemangokuutioita (n. 300 g)
1
kypsä banaani
200
g
mango- tai sitruunarahkaa (1 tlk)
2
dl
kookoskermaa tai -maitoa
½
dl
kookosöljyä (50 g)
½
dl
kookos- tai ruokosokeria
½
tl
inkivääriä tai vaniljasokeria
2
munanvalkuaista
Päälle:
mangoviipaleita
koristerakeita
mintunlehtiä

Ohje

  1. Valitse halkaisijaltaan pyöreä n. 20-25 cm kakku- tai torttuvuoka, jossa on n. 5 cm korkea reuna ja leikkaa leivinpaperista pohjan kokoon sopiva paperi vuoan pohjalle. Myös irtopohjavuoka on kätevä, kunhan irtopohja ei ole ”rakoileva”, jolloin täyte ei pysykään vuoassa ennen hyytymistä.

  2. Painele sulanut pakastetaikina noin 1 cm paksuudelta tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle, ei ylös reunoille.

  3. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, varo paistamista liikaa, jotta pohja ei kuivu. Laita pohja viileään jäähtymään, mikäli teet täytteen heti.

  4. Aloita samaan aikaan täytteen valmistelu. Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 10 min. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja lisää 3 rkl sitruunamehua, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikroaaltouunissa lasissa tai liedellä kattilassa, älä keitä. Anna jäähtyä hetken.

  5. Mittaa pähkinät mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja jauha ne hienoksi mikserillä tai sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset päälle ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Tarkista mieleinen smoothien maku. Kaada smoothien joukkoon hieman jäähtynyt liivateliemi nauhana samalla sekoittaen koneella nopeasti kuohkeaksi.

  6. Kaada heti tämän jälkeen smoothie jäähtyneen kakkupohjan päälle suoraan kannusta niin, että vuoka tulee ihan täyteen.

  7. Laita kakku hyytymään viileään, esim. jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi. Irrota varovasti vuoasta tarjoilualustalle. Lämmin pyyhe kakkuvuoan reunan ympärillä hetken auttaa kakun irrottamisessa. Koristele mangoviipalein, kookoslastuin, koristerakein ja mintunlehdin. Säilytä viileässä.

VINKKI: Jos smoothieta jää yli (vuoan syvyys vaikuttaa, paljonko smoothieta kuluu ohjeeseen), voit syödä smoothien sellaisenaan tai antaa hyytyä jälkiruoaksi pienessä kipossa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.