Mangosmoothiekakku

Mangosmoothiekakku
  • Tässä reseptissä yhdistyvät raikas mangosmoothie ja maistuva kauramuropohja.
  • Mangon makupariksi sopii hyvin kookos.
  • Paista kakkupohja kätevästi kauramurotaikinasta, levitä sulanut taikina sellaisenaan leivinpaperin päälle tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  • Käytä täytteeseen kypsiä hedelmiä, jolloin niissä on enemmän väriä ja makua.
  • Mikäli et voi tai halua käyttää pähkinöitä, voit jättää ne ohjeesta pois tai laittaa tilalle kookoshiutaleita tai -massaa.
  • Mausteissa inkivääri antaa hieman itämaista vivahdetta, vaniljasokeri taas antaa perinteisemmän maun.
  • Koristele kauniisti tuoreella mangolla ja kookoslastuilla tai pääsiäisenä pääsiäisrakein.
noin 10:lle, halkaisija n. 22 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Liivateseos:
8liivatelehteä
3rklsitruunamehua
Smoothie:
1dlcashewpähkinöitä
2dlmangososetta, lastenruokaa 2 pientä tlk
1kypsä mango tai pakastemangokuutioita (n. 300 g)
1kypsä banaani
200gmango- tai sitruunarahkaa (1 tlk)
2dlkookoskermaa tai -maitoa
½dlkookosöljyä (50 g)
½dlkookos- tai ruokosokeria
½tlinkivääriä tai vaniljasokeria
2munanvalkuaista
Päälle:
mangoviipaleita
koristerakeita
mintunlehtiä

Valmistusohje

Valitse halkaisijaltaan pyöreä n. 20-25 cm kakku- tai torttuvuoka, jossa on n. 5 cm korkea reuna ja leikkaa pohjan kokoon pyöreä leivinpaperi pohjan päälle. Myös irtopohjavuoka on kätevä, kunhan irtopohja ei ole ”rakoileva”, jolloin täyte ei pysykään vuoassa ennen hyytymistä.

Painele paperille sulanut pakastetaikina noin 1 cm paksuudelta tasaiseksi kerrokseksi, ei ylös reunoille.

Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, varo paistamista liikaa, jotta pohja ei kuivu. Laita pohja viileään jäähtymään, mikäli teet täytteen heti.

Aloita samaan aikaan täytteen valmistelu. Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 10 min. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja lisää 3 rkl sitruunamehua, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikroaaltouunissa lasissa tai liedellä kattilassa, älä keitä. Anna jäähtyä hetken.

Mittaa pähkinät mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja jauha ne hienoksi mikserillä tai sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset päälle ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Tarkista mieleinen smoothien maku. Kaada smoothien joukkoon hieman jäähtynyt liivateliemi nauhana samalla sekoittaen koneella nopeasti kuohkeaksi.

Kaada heti tämän jälkeen smoothie jäähtyneen kakkupohjan päälle suoraan kannusta niin, että vuoka tulee ihan täyteen.

Laita kakku hyytymään viileään, esim. jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi. Irrota varovasti vuoasta tarjoilualustalle. Lämmin pyyhe kakkuvuoan reunan ympärillä hetken auttaa kakun irrottamisessa. Koristele mangoviipalein, kookoslastuin, koristerakein ja mintunlehdin. Säilytä viileässä.

VINKKI: Jos smoothieta jää yli (vuoan syvyys vaikuttaa, paljonko smoothieta kuluu ohjeeseen), voit syödä smoothien sellaisenaan tai antaa hyytyä jälkiruoaksi pienessä kipossa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Mikä on valkuaisten merkitys kakussa? Voiko jättää vain pois?
Valkuaiset kuohkeuttaa kakkua. Ne voi jättää halutessaan pois, tällöin kakun rakenteesta tulee tiiviimpi. Terv. Kuluttajaneuvonta
Voiko kookosöljyn jättää pois tai korvata jollain toisella aineella? En pidä kookoksen mausta, mutta mangosmoothie kuulostaa erinomaiselta parilta kauramurotaikinan keralla. (Onko sanalle smoothie käytössä korvaavaa suomenkielistä vastinetta?)
Kookosöljyn voi jättää pois. Terv. Kuluttajaneuvonta