Ainekset 4:lle annosta

Marjasalaatti:
1
l
marjoja, esim. puna-, ja mustaherukoita, vadelmia tai mansikoita
2
dl
vettä tai 1 dl vettä + 1 dl appelsiinitäysmehua
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa
Kauramuropiparit:
voiteluun vettä
pinnalle mantelilastuja

Ohje

  1. Valmista marjasalaatti. Keitä vettä ja sokeria hetken aikaa. Voit lisätä joukkoon kiehumaan myös vanilija- tai kanelitangon. Jäähdytä ja poista tanko.

  2. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja kaada puhdistettujen marjojen päälle. Jos mansikat ovat isoja, viipaloi ne. Anna maustua kylmässä 1-2 tuntia ennen tarjoilua.

  3. Tee salaatin lisäksi kauramuropipareita. Pyöritä sulaneesta taikinasta parin cm:n paksuinen tanko ja leikkaa se viipaleiksi. Paina piparit peukalolla vähän litteämmiksi, voitele vedellä tai munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia vaalean ruskeiksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.