MaalaisCiabatta

MaalaisCiabatta

Leivo itse aromikasta maalaisciabattaa, joka on matala leipä. Ciabatta tarkoittaa Italiassa tohvelia.  Laita uuniin astiaan vettä, niin saat rapeamman kuoren vesihöyryn myötä. Mikäli haluat hieman eteläeurooppalaisemman rakenteen, korvaa osa jauhoista durumjauhoilla. Tee pikkujouluihin ciabattasta bruchettoja, päällystettyjä uunileipiä.

1 leipä
3dlvettä
½pkthiivaa (25 g)
2tlsuolaa
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
n.5dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2-3rkloliiviöljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. laita kulho lämpimään vesialtaaseen) 45-60 min ajan. Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina, mutta hitaan kohotuksen ansiosta leipä saa paremman maun raskia sisältävästä jauhosta. Taikinaa voi pitää tekeytymässä myös yön yli jääkaapissa, jolloin maku entisestään paranee. Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan ja painele jokainen käsin n. 10 x 20 cm:n ohuehkoksi levyksi, siis "kengänpohjaksi”. Laita ciabattat uunipellille liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan 45-60 min ajaksi. Voitele tai sumuta hyvin kohonneet ciabattat öljyllä, mieluiten oliiviöljyllä. Paista 225-250-asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uunissa sumutuspullolla (vedellä) useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko tässä käyttää kuivahiivaa?
Voi käyttää myös kuivahiivaa. Silloin kuivahiiva lisätään jauhojen seassa taikinaan ja nesteen tulee olla 45 asteista, jotta kuivahiiva alkaa toimia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta