Lohipaistos

Lohipaistos
  • Uunissa tehtävät paistokset ovat käteviä arkiruokia.
  • Opettele käyttämään arkiruokiin tummaa pastaa, paistoksissa tummuus häviää kastikkeiden ja täytteiden värien joukkoon.
  • Erimakuisilla juustoilla saat vaihtelua paistosten makuun, tarvittaessa valitse kevyttä juustoa, jotta vältyt piilorasvoilta.
uunivuoallinen
6½-7dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
2paprikaa
n.250gsavulohta
n.250gpurjosipulia
1rkltilliä (tai n. ½ dl tuoretta)
4valkosipulinkynttä
Kuorrutuskastike:
3rklmargariinia
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
6dlmaitoa
1kalaliemikuutio
150gkevytjuustoraastetta (esim. Polar)
1tlsitruunapippuria
Pinnalle:
kevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Lisää sekaan paprikakuutiot, lohipalat, purjorenkaat sekä mausteet.

Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoa margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää muut kastikkeen aineet ja hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min.

Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla 25-30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit kokeilla paistokseen myös muita kalafileitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Nyt herahti vesi suuhun, koska on niin maukkaan näköistä ruokaa, nami-nami-maiskis...
Älyttömän ihanaa, aivan kuin ravintolassa!! Kaikki ovat tykänneet!