Lohipaistos

Lohipaistos

Uunissa tehtävät paistokset ovat käteviä arkiruokia. Opettele käyttämään arkiruokiin tummaa pastaa, paistoksissa tummuus häviää kastikkeiden ja täytteiden värien joukkoon. Erimakuisilla juustoilla saat vaihtelua paistosten makuun, tarvittaessa valitse kevyttä juustoa, jotta vältyt piilorasvoilta.

uunivuoallinen
6½-7dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
2paprikaa
n.250gsavulohta
n.250gpurjosipulia
1rkltilliä (tai n. ½ dl tuoretta)
4valkosipulinkynttä
Kuorrutuskastike:
3rklmargariinia
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
6dlmaitoa
1kalaliemikuutio
150gkevytjuustoraastetta (esim. Polar)
1tlsitruunapippuria
Pinnalle:
kevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Lisää sekaan paprikakuutiot, lohipalat, purjorenkaat sekä mausteet. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoa margariinissa, lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää muut kastikkeen aineet ja hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla 25-30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit kokeilla paistokseen myös muita kalafileitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Älyttömän ihanaa, aivan kuin ravintolassa!! Kaikki ovat tykänneet!