Letut

Letut

Letut kuuluvat Suomen suveen.

Kesällä letut ovat usein isoja räiskäleitä ja ne paistetaan usein muurinpohjapannulla.

Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim. kookosmaitoa tai mansikkamehua.

Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhe -pussista, joka on mökille tai matkalle helppo ottaa mukaan!

noin 35 pientä tai 10 isoa
2munaa
5dlmaitoa, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
(1tlvaniljasokeria tai kardemummaa)
2-3rklsokeria
2rklvoisulaa tai öljyä

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

VINKKI:  Voit valmistaa lettutaikinan myös vähälaktoosisesta Lettu- ja vohvelijauhosta. Vispaa 0,5 litraan vettä 1 pussi Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja. Valmista pussin ohjeen mukaan.

Maukkaita lettuja saat korvaamalla 1 dl:n vedestä lakka-, tyrni- tai jollakin muulla keltaisella hillolla. Lettujen kanssa voi tarjota myös samasta hillosta tehtyä rahkaa. Katso ohje: Rahkakermaherkku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (404)

Onko mitään mahdollisuutta pitää lettuja lämpimänä useamman tunnin ajan? Olen kuullut että 100 asteisessa uunissa voi pitää, mutten tiedä kuinka kauan ne pysyvät hyvinä näin. Kuivuvatko ne muutaman tunnin sisällä?
Letut kuivuvat, jos niitä pitää pitkään lämmitettynä. Letut kannattaa lämmittää juuri ennen tarjoilua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvä lettuohje! Tein koko taikinan veteen ja venhäjauhotkin olivat loppu joten ne korvautuivat spelttijauhoilla. Silti tuli tosi maukkaita lettuja. Suosittelen kokeilemaan! :)
Reseptiä voi hieman tuunata esim. korvaamalla yhden dl:n maitoa kivennäisvedellä. Itse laitoin valkoisen sokerin lisäksi ruokokidesokeria ja vaniljasokeria, siten, että vaniljasokeria yksi rkl, ruokokidesokeria 1 rkl ja vaniljasokeria 1 rkl. Oikein mainio resepti!
Hyvä taikina. Lisäsin salaattitonnikalaa. Aivan mahtavia.
Hyviä tuli! Pienellä pannulla n.10 kpl.
Hyvää kun laittaa vichyä.
Tein lapsille ja vaimolle tällä reseptillä. Muutin siten, että 4 dl punaista maitoa ja 1,5 dl Vichy Original, sekä lisäsin jauhoja 1 dl! 12 lettua, ja en ehtinyt kuin yhdestä palan haukata, siis olivat varmaan hyviä :D
Loistava! Toimii ohuilla rapeilla letuilla.
Tosi hyviä lettuja.Teen kyllä uudestaan.

Pages