Letut

Letut
1 t 10 min, josta valmisteluaika 40 min
  • Tällä lettujen perusohjeella valmistat helposti tavalliset letut, isot räiskäleet ja muurinpohjaletut. Lettuihin sopivat niin makeat kuin suolaiset täytteet.
  •  
  • Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan. Esimerkiksi kookosmaito ja mansikkamehu tuovat peruslettuihin jännittävän makean vivahteen!
  •  
  • Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhe -pussista, joka on mökille tai matkalle helppo ottaa mukaan!
noin 35 pientä tai 10 isoa
2munaa
5dlmaitoa, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
(1tlvaniljasokeria tai kardemummaa)
2-3rklsokeria
2rklvoisulaa tai öljyä

Valmistusohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia.

  2. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

VINKKI:  Voit valmistaa lettutaikinan myös vähälaktoosisesta Lettu- ja vohvelijauhosta. Vispaa 0,5 litraan vettä 1 pussi Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja. Valmista pussin ohjeen mukaan. Maukkaita lettuja saat korvaamalla 1 dl:n vedestä lakka-, tyrni- tai jollakin muulla keltaisella hillolla. Lettujen kanssa voi tarjota myös samasta hillosta tehtyä rahkaa. Katso ohje: Rahkakermaherkku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (415)

Käykö kaurajuoma maidon tilalle?
Voi käyttää myös kaurajuomaa. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Viro Randvere 16.05.2020 Hyvin otettu kuva kiinitti huomioni, niin herkullinen että kokeilla piti. Kyllä kannatti. "Lettuystävät"
Niin hyvää ,että ei sanotuksi saa. Kokeilin ensimmäisen kerran, siitä jäi niin hyvä maku, että nyt teki aviomies saman reseptin mukaan. Olemme myytyjä. Kiitos paljon! " Lettuystävät"
Mietin synttäritarjottaviksi ohukaisia katkaraputäytteellä. Niiden paistaminen isolle porukalle vie kuitenkin melkoisesti aikaa muiden hommien ohella, niin kärsiikö niiden rakenne kovin jos ne pakastaa, ja täyttää ja käyttää uunissa vasta juhlapäivänä?
Letut voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan hyviä lettuja saa sitenkin, kun sekoitat vatkaimella n litran astiaan kolme munaa ja 1 teelusikallisen suolaa ja puoli litraa maitoo ja maidon sekaan noin 2,5 dl vehnäjauhoo. Minä oon paistanu letut kasvisrasvassa (rypsiöljy). Yhden letun paistamiseen riittää noin 2 tl rasvaa pannulle. Mää oon syöny letut jonkin makeen hillon kanssa. Vinkki: Letut säilyy ihan hyvin jääkaapissa yli yön ja seuraavaan päivään. Ne voi olla lautasella, mää oon peittäny letut jääkaappiin toisella lautasella, ettei ne kuivu. Oon ottanu sitten siitä lettupinosta kaks lettua ja lämmittäny ne päällettäsin mikrossa. Ihan ovat yhtä hyviä kun ihan äsken tehdyt letut. Ei muuta ku suimi vaa partaas!!
Miten saan letut ehjänä pannulta, letut menevät aina rikki
Paistamiseen käytetään rasvaa, jolloin letut irtoavat helpommin pannusta. Isoille letuille valitaan tarpeeksi iso paistinlasta, jolla saa letun hyvin käännettyä ja pois pannulta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvää.

Pages