Nokkosletut

Nokkosletut

Kerää nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta, jäähdytä ja painele kuiviksi, leikkaa muutamaan osaan. Voit käyttää myös pakastepinaattia (1-2 pss) anna taikinan turvota ja paista miedolla lämmöllä.

noin 30 kpl
2munaa
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
1rklöljyä
1tlsuolaa
lnuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.

VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamiasi tai torilta ostettuja yrttejä. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä. Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Aika hyvä resepti. Hyvin toimii.
Ihanan makuisia lettuja! Rasvaksi laitoin nokareen voita ja suolan jätin pois.
Olen ryöpännyt ja pakastanut jo kevätkesällä nokkosia juuri lettuja varten. Kuinkahan kauan säilyvät pakastettuina?
Ryöpätty nokkonen säilyy pakastimessa useita kuukausia. Terveisin Kuluttajaneuvonta
"Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan. " Tarkoitetaankohan tässä 3 ruokalusikallista?
Tässä tarkoitetaan 3 dl kuivattua nokkosrouhetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Raskausaikana sain nokkoskeitosta/ -lätyistä veren rautapitoisuuteni parhaiten kuntoon.
En ryöpännyt, vaan kaadoin kiehuvaa vettä lävikössä olevien nokkosentaimien päälle. Eivät polta, mutta kuvittelen pienempää mineraalihukkaa. Kyllä ne loputkin poltinkarvat paistettaessa taintuvat.
Todella maukkaita :)
Tosi hyvää.

Pages