nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)
Ohje
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.
VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamiasi tai ostamiasi yrttejä esim. basilikaa, persiljaa, timjamia. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä. Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan.
Hei! Vaikuttaa parhaimmalta,aikaisempiin resepteihin verrattuna,en ole vielä valmistanut mutta tänään menen hakemaan uusia pieniä nokkosia,ja paistamaan herkullisia nokkoslettuja. Terveisin. Anja
Hei,
Laitoin ryöpättyjen nokkosten sekaan puolikkaan sipulin aivan pieneksi silputtuna ja taikinaan lisäsin ripauksen jauhettua mustapippuria. Maku vain parani.
Kehitin lettujen ympärille herkullisen ja helpon ruoka-annoksen, jossa oli tonnikalaa, raejuustoa, tomaatinlohkoja ja rapeaa lehtisalaattia. Ja maistui nälkäiselle puutarhanperkaajalle!
Ulla
"Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan. " Tarkoitetaankohan tässä 3 ruokalusikallista?
En ryöpännyt, vaan kaadoin kiehuvaa vettä lävikössä olevien nokkosentaimien päälle. Eivät polta, mutta kuvittelen pienempää mineraalihukkaa. Kyllä ne loputkin poltinkarvat paistettaessa taintuvat.
En keittänyt nokkosia, vaan suoraan nokkosentaimet taikinaan. Yritin tätä reseptiä tutkimalla tulla viisaammaksi, oliko "liian tervellistä" vai tuliko joku kemiallinen vaarallinen reaktio, koska toimin näin?
Ryöppäys poistaa nokkosen poltinkarvojen pistävyyden sekä alentaa nokkosen nitraattipitoisuutta. Samalla kuitenkin osa ravinteista liukenee myös ryöppäysveteen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta