Kuningatarpiirakka Pullataikinasta

Kuningatarpiirakka Pullataikinasta
2 t 20 min, josta valmisteluaika 40 min
  • Pullataikinasta leivot kuohkean piirakan, muista jättää osa taikinasta koristelua varten.
  • Kesähelteellä riittää lyhyempi aika, jotta piirakkataikina kohoaa, mutta viileämmällä kelillä tai viileässä huoneessa taikina saa kohota kauemminkin.
  • Käytä piirakkaan aina niitä marjoja, joita on parhaiten saatavilla, kahta marjaa yhdistelemällä saat näyttäviä väriyhdistelmiä.
uunipellillinen
1annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
n.200gpaistonkestävää mustikka- tai vadelmamarmeladia
n.4dlvadelmia
n.4dlmustikoita
sokeria
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min ‐ 1 tunnin ajan). Jätä 1/3 taikinaa ja pyörittele siitä piirakan päälle pitkiä koristenauhoja, jätä ne kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle. 

Levitä marmeladi lastan avulla hyvin kohonneen pullapohjan päälle. Kieritä nauhat toistensa ympäri ja asettele piirakkapohjan pinnalle ruudukoksi. Laita ruudukkoihin mustikoita ja vadelmia vuorotellen. Voit laittaa piirakkaan marjat myös ilman pullaverkkokuviota. Voitele pullataikinanauhat ja reunat munalla.

Paista 175-200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min. Voit laittaa kypsälle piirakalle vielä tuoreita marjoja ruutuihin ja tehdä päälle kiilteen hyytelösokerilla (ohje hyytelösokeripaketin kyljessä).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Heippa! Minulla on ongelmana, kun teen pullataikinaan marjapiirakan (pellillisen), niin tuppaa aina reunat " irvistämään". Voitelen reunat munalla ja sitten vielä painelen haarukalla täytteeseen, mutta sittenkin meinaa uunissa repeillä auki!
Hei!Voiko tämän piirakan pohjan tehdä ihan tavallisesta pullataikinasta?T.Jauhopeukalo.
Kyllä voi. Terv. Kuluttajaneuvonta