Tyylikkäästi kahvin makuisen piirakan kruunaa kahvicrumble, johon todellakin käytetään myös kahvipuruja. Crumble kannattaa ajan säästämiseksi valmistaa etukäteen.

Ainekset 8 annosta

Täyte:
dl
espressoa
4
dl
kuohukermaa
8
keltuaista
100
g
sokeria
Crumble:
50
g
tummaa suklaata
2
rkl
voita sulatettuna
3
rkl
käytettyjä kahvipuruja
70
g
sokeria

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan noin tuntia ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan. Esipaista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Pohjan paistuessa sekoita täytteen ainekset yhteen ja tee kahvicrumble: Sulata suklaa ja voi yhdessä mikrossa. Yhdistä kahvipurut, sokeri ja vehnäjauhot. Yhdistä sulat ja kuivat ainekset. Anna jäähtyä jääkaapissa. Levitä massa leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta uunista ja riko rakennetta rikki. Paista vielä toiset 10 minuuttia.
  3. Levitä täyte esipaistetun taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 120-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä ja ripottele pinnalle kahvicrumblea.
     
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.