Kinkku-paprikamuffinit

Kinkku-paprikamuffinit
15-20 kpl
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
½tlpaprikajauhetta
1tlyrtti- tai valkosipulisuolaa
1rklpersiljaa tai muuta yrttiä
100gkinkkukuutioita
100gpaprikaa pieninä kuutioina
100gjuustoraastetta
2dlkermamaitoa
2munaa
½dlöljyä tai juoksevaa rasvaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Tuli hyviä myös gluteenittomina kun vaihtoi jauhot ja tsekkasi mausteet ja kinkun että olivat keliakiaa sairastavalle sopivat. Kermaa lisäsin hiukan enemmän, että taikina notkistui.
Ihanan makuisia ja helppo ohje:)
Ihania..
Tein muffineita miehen synttäreille. Tosin varioin: vähensin hiukan paprikaa ja laitoin tilalle aurinkokuivattua tomaattia. Pinnalle hiukan mozzarellaa ja jee, ihania. Ja ylijäämät pakkaseen, vaikka tulee kai syötyä piakkoin.
Voiko näitä laittaa pakkaseen?
Muffinit voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Parhaita muffineja ikinä. Koko suku halusi reseptin, kun tarjosin tytön ylioppilasjuhlissa.
Just ovat uunissa, laitoin juustoraastetta vähän reilummalla kädellä ja lisäsin mukaan vähän sipulirouhetta. Toivottavasti tulee maukkaita :)
Reseptiä kannattaa varioida ihan reippaasti. Tavallisten valkoisten jauhojen lisäksi kannattaa käyttää esim. hiivaleipä-, graham- tai sämpyläjauhoja tai leseitä, näin sämpylöihin tulee lisää makua ja rakennetta sekä tervellisiä kuituja. Mausteita kannattaa käyttää rohkeammin. Kaiken juuston voi korvata aurajuustolla, ja juuston ystävien kannattaa käyttää juustoa reilusti. Kinkku korvautuu kivasti esim. pekonilla, salamilla tai meetwurstilla. Kermamaidon sijaan voit luonnollisesti laittaa kermaa tai maitoa tai ranskankermaa tai kermaviiliä tms. Sipuli ja paprika ovat hyviä peruskasviksia tähän reseptiin, mutta muutakin kannattaa kokeilla. Ylijääneet porkkanaraasteet, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, sienet jne. jne. Ylipäänsä olen laittanut tähän aina mitä kaapissa milloinkin sattuu olemaan, ja aina on tullut hyvää.
Voiko kermamaidon sijasta käyttää pelkkää maitoa? Vai vaikuttaako se jotenkin..

Pages