Kauramurohyve omena-puolukkatäytteellä

- Tässä Kauramurohyveessä yhdistyy omenoiden makeus ja puolukoiden kirpeys. Lopputulos onkin erittäin raikas ja herkullinen!
- Katso video ohjeen alta, kuinka tämä kauramurohyve valmistetaan. Korvaa videolla käytetty Kauramurotaikina Pyöreällä Kauramurotaikinalla.
1 iso, 3 keskikokoista piirasta tai 6 annospiirasta
Taikina: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
1 | dl | kermaa tai soijakermaa |
Täyte: | ||
4-6 | pienehköä kotimaista hapanta omenaa | |
2-3 | dl | puolukoita |
1 | dl | fariinisokeria |
2-3 | rkl | voita tai margariinia |
(2-3 | rkl | calvadosta tai rommia) |
Valmistusohje
Sekoita sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. Voitele uuninkestävä paistosvuoka, annosvuoat tai isohkot muffinivuoat. Jaa puolukat pohjille.
Puhdista ja lohko omenat ja laita ne heti puolukoiden joukkoon tummumisen estämiseksi. Ripottele päälle fariinisokeria ja halutessasi voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella tai rommilla. Levitä taikina paistoksen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia annosvuokien koosta riippuen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
VINKKI: Voit halutessasi korvata puolukat muilla marjoilla tai kirsikoilla ja omenat luumuilla.
Kommentoi reseptiä