Kauraiset sämpylät

Kauraiset sämpylät
1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min

Tähän annokseen kuluu pussillinen jauhoseosta. Halutessasi voit leipoa vain ½ annosta eli 8 sämpylää, puolita tällöin kaikkien aineiden määrä. 

16 kpl
Sämpylätaikina:
5dlvettä
50gtuorehiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
2tlsuolaa
1rklsiirappia
12-14dlMyllyn Paras Kaurainen sämpyläjauhoseosta
2rklvoita, margariinia tai öljyä
Leivontaan:
½-1dlMyllyn Paras Kaurainen sämpyläjauhoseosta

Valmistusohje

  1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen (tai sekoita kuivahiiva 2 dl:aan sämpyläjauhoseosta ja sekoita seos n. 42 °C veteen). Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  2. Ota kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se tangoiksi. Jaa tanko 16 palaan. Laita ne sellaisenaan kumolleen leivinpaperille uunipellille tai pyörittele soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
  3. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 10–15 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tulee hyvät sämpylät! Olen myös tehnyt pizzapohjan Kauraset sämpyläjauhoista, ja tuli hyvä!
Sämpylät olivat tosi hyviä. Sama jauho käy hyvin myös pullaan jos haluaa hieman kuitupitoisempia pullia.
Todella hyviä sämpylöitä. En ole tainnut ennen onnistua yhtä hyvin kuin tällä reseptillä ja kaurainen sämpyläjauhoseoksella.