Kaurainen auringonkukkaleipä

kaurainen auringonkukkaleipä

Kaurainen auringonkukkaleipä on ihastuttava leipä vaikka kevään juhlapöytään.

Värjää leipä kauniin keltaiseksi kurkumalla. Taikinaan on käytetty uutta Myllyn Paras Kauraista sämpyläjauhoseosta, jolla saat kuituista lisää leipätaikinaan.

 

2 leipää tai 14-16 sämpylää
5dlvettä
50gtuorehiivaa
2tlsuolaa
½dlhunajaa
1-2tlkurkumaa
6dlMyllyn Paras Kaurainen Sämpyläjauhoseosta
5-8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
¾dlrypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
100gmaitorahkaa
1dlauringonkukansiemeniä
Pinnalle:
vettä
auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.

Lisää suola, hunaja ja kurkuma.

Lisää kaurainen sämpyläjauhoseos ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on helppo työstää. Sekoita joukkoon maitorahka ja auringonkukansiemenet.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi ja asettele ne kukan malliin leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota vielä noin 15 minuuttia.

Voitele vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.

 

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)