Kaurainen auringonkukkaleipä on ihastuttava leipä vaikka kevään juhlapöytään.

Värjää leipä kauniin keltaiseksi kurkumalla. Taikinaan on käytetty uutta Myllyn Paras Kauraista Sämpyläjauhoseosta, jolla saat kuituista lisää leipätaikinaan.

 

Ainekset 2 leipää tai 14-16 sämpylää annosta

5
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa
2
tl
suolaa
½
dl
hunajaa
1-2
tl
kurkumaa
¾
dl
rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
100
g
maitorahkaa
1
dl
GoGreen auringonkukansiemeniä
Pinnalle:
vettä
auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
  2. Lisää suola, hunaja ja kurkuma.
  3. Lisää kaurainen sämpyläjauhoseos ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on helppo työstää. Sekoita joukkoon maitorahka ja auringonkukansiemenet.
  4. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo sämpylöiksi ja asettele ne kukan malliin leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota vielä noin 15 minuuttia.
  6. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.