Kätevät kauratyynyt pikajuuritaikinaan

Kätevät kauratyynyt pikajuuritaikinaan
1 t , josta valmisteluaika 15 min
8 kpl
3dlkauramaitoa
2rkl(tummaa) sokeria
25ghiivaa
4dlMyllyn Paras Kaurainen sämpyläjauhoseosta
2tlsuolaa
3dlMyllyn Paras Kaurainen sämpyläjauhoseosta
2rklrypsiöljyä
Pinnalle:
½-1dl Myllyn Paras Kaurainen sämpyläjauhoseosta

Valmistusohje

Kuumenna kauramaito kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Liuota siihen sokeri ja hiiva. Lisää 4 dl jauhoja ja sekoita. Jätä juuritaikinaseos peitettynä lämpimään paikkaan 20–30 minuutin ajaksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun juuritaikina kuplii, lisää suola, jauhoja ja öljyä. Sekoita löysäksi taikinaksi. Kaada taikina öljytylle voipaperille uunipellille ja painele öljytyin käsin 25 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Jaa levy 8 osaan taikinalastalla. Saat 8 kpl kauratyynyjä. Ripottele pinnalle hiukan jauhoseosta.

Aseta uuni n. 40-asteeseen ja laita kauratyynylevy kohoamaan uuniin leivinliinalla peitettynä 15 minuutiksi.

Ota pois uunista ja lisää uunin lämpö 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, n. 10 minuutin kuluttua, laita kauratyynylevy takaisin uunin keskitasolle ja paista n. 10 minuuttia kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)