Kasviskrepit

Kasviskrepit
35 min, josta valmisteluaika 30 min
4:lle, n. 8 kpl
Taikina Lettu- ja vohvelijauhoista:
1pssMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
(1tlspirulinajauhetta)
dlvettä
1muna
tai taikina itse tehden (maidoton):
dlkauramaitoa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
(1tlspirulinajauhetta)
2munaa
1tlsuolaa
2rklrypsiöljyä
Kasvistäyte:
3-4salottisipulia
150gfenkolia
dlaurinkokuivattua tomaattia öljyineen
150gkesäkurpitsaa
100gsieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
50grucolaa
100gtuorejuustoa, aurinkokuivattu tomaatti- tai vegaanista tuorejuustoa
1tlsuolaa
1tlrouhittua pippurisekoitusta
tuoretta oreganoa
Paistamiseen:
margariinia tai voita

Valmistusohje

Mikäli haluat vihreitä kreppejä, sekoita spirulinajauhe lettu- ja vohvelijauhoihin. Vispaa jauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota.

Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot (joihin spirulinajauhe on sekoitettu), munat, suola ja rasva. Anna turvota.

Valmista turvotuksen aikana täyte: Kuori ja hienonna sipulit ja fenkoli. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pannulle ja kuutioi tomaatit.

Kuumenna öljy ja laita siihen sipuli- ja fenkolisilppu paistumaan. Kuutioi kesäkurpitsa ja pilko sienet, lisää ne pannulle. Anna paistua hetki ja lisää aurinkokuivatut tomaattipalat ja rucola, anna kuumentua. Lisää sekaan tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi täytteeksi. Ota täyteseos pois liedeltä.

Paista letut isoiksi, ohuiksi räiskäleiksi molemmilta puolilta lettu- tai paistinpannulla tai kesällä ulkona muurinpohjapannulla.

Laita täytettä lettujen keskelle ja nosta reunat päälle niin, että letusta syntyy kirjekuorimainen tasku.

VINKKI: Voit vaihdella kasvistäytteitä saatavuuden ja makujesi mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)