Karpalo-Valkosuklaiset Sydämet

Karpalo-Valkosuklaiset Sydämet

Perinteisesti tortut leivotaan joko torttu- tai voitaikinasta. Myllyn Paras Voitaikina on valmistettu voihin, joka on vähälaktoosista ja Torttutaikina on valmistettu kasvimargariiniin, joka on laktoositonta. Joululeivontaan sopii myös Lehtitaikina. Se on kaulittu ohuemmaksi ja siitä syntyy kätevästi esim. pasteijoita tai muita pikkuherkkuja, joissa kuoritaikinan ei haluta olevan kovin paksu. Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti yli 100 kerrosta, siksi ne kohoavat kauniisti paistettaessa.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja ja Jethro leipovat näitä torttuja.

noin 10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Päälle:
tomusokeria
Täyte kypsälle tortulle:
2dlkuivattuja karpaloita (tai puolukoita tai mustikoita)
½dlrommia (tai punssia tai marjalikööriä)
1tlkvaahtoutuvaa kermavalmistetta (Flora vispi 20 %) tai kuohukermaa
100gvalkosuklaata
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet pahvisella sydänmuotilla terävää veistä apuna käyttäen. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Valmista täyte: Laita kuivatut marjat maustumaan rommiin. Valmista valkosuklaarahka: kuumenna mikrossa ½ dl kermaa ja sekoita kiehuvaan kermaan suklaapalat sulamaan, tarvittaessa lämmitä muutama sekunti lisää. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaakerma ja rahka nauhana joukkoon. Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja laita niiden väliin maustuneita marjoja ja valkosuklaarahkaa ennen tarjoilua. Sihtaa valmiiden leivosten päälle tomusokeria.

VINKKI: Voit käyttää kuivattujen maustuneiden marjojen tilalla tuoretta marjasosetta tai -hilloa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)