Torttutaikinasta voi paistaa herkullisen rapsakoita vohveleita. 

Tee vohveleista leivoksia laittamalla yhden vohvelin päälle suolaista tai makeaa täytettä ja asettamalla toinen vohveli päälle. 

Mikäli et halua yhteen leivokseen niin paljon torttutaikinaa, voit myös laittaa täytettä yhden halkaistun vohvelin sisään.

Ainekset 10-20 leivosta koosta riippuen annosta

Valkosuklaa-vaniljatäyte marjoilla:
1
dl
kuohukermaa
100
g
vaniljarahkaa
70
g
valkosuklaata
mansikoita
mustikoita
vadelmia
Mätimoussetäyte:
100
g
kirjolohenmätiä
1
kananmuna
½
punasipuli
¼
rku
ruohosipulia
½
dl
kuohukermaa
½
prk
smetanaa
vähän sitruunapippuria
Torttutaikinavohvelit:

Ohje

Torttutaikinavohvelit:

Sulata torttutaikina. Ota taikinasta pipari- tms. muotilla kuvioita ja paista vohveliraudan keskilämmöllä kauniin värisiksi.

Valkosuklaa-vaniljaleivokset marjoilla:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka. Sulata valkosuklaa ja lisää se vaahtoon hyvin sekoittaen.

  2. Täytä vohvelit leivoksiksi laittamalla kahden vohvelin väliin valkosuklaa-vaniljatäytettä ja marjoja. Sihtaa lopuksi pinnalle tomusokeria.

Mätimoussetäyteleivokset:

  1. Sulata mäti hyvissä ajoin jääkaapissa. Valuta mädistä ylimääräinen neste pois.

  2. Keitä kananmuna kovaksi. Anna jäähtyä ja hienonna haarukalla.

  3. Hienonna sipuli ja silppua ruohosipuli.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa smetana joukkoon. Sekoita smetanavaahtoon hienonnettu sipuli, silputtu ruohosipuli, hienonnettu kananmuna, mausteet ja mäti (jätä osa koristeluun). 

  5. Täytä vohvelit leivoksiksi laittamalla kahden vohvelin väliin mätimoussea. Koristele mädillä ja ruohosipulilla.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.