Köyhät ritarit

15 min, josta valmisteluaika 10 min
- Köyhät ritarit eli leipävanukas on klassikkoherkku, joka on tehty tyypillisesti Suomessa pullasta.
- Jälkiruokaan sopii parhaiten hieman kuivahtanutkin pulla, jolloin munamaito imeytyy siihen ja mehevöittää pullan.
- Liian tuore pulla kostuu liikaa ja pullaviipaleet jäävät helpolla hankalan märiksi ja löysiksi.
- Köyhät ritarit voi tehdä myös vaaleasta leivästä, mausta kostutusmaito tällöin myös sokerilla.
6 kpl, 3:lle 2 viipaletta
6 | pullaviipaletta (voi olla kuivahtanutta) | |
2 | dl | maitoa, laktoositonta maitojuomaa, kookos- tai mantelimaitoa |
1 | muna | |
1/3 | tl | suolaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
Paistamiseen: | ||
50 | g | voita |
Lisäksi: | ||
mansikkahilloa | ||
mansikoita | ||
ranskankermaa tai kermavaahtoa | ||
kanelia ja sokeria |
Valmistusohje
-
Leikkaa pulla paksuiksi viipaleiksi. Esim. pitkopulla sopii hyvin. Pulla voi olla kuivahtanutta.
-
Sekoita maito, muna, suola ja vaniljasokeri syvälle lautaselle. Kostuta pulla- tai leipäviipaleet maustetussa maidossa hyvin molemmin puolin.
-
Kuumenna voi paistipannussa ja paista siinä pullaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pannun ei tarvitse olla liian kuuma, jotta pullan pinnat ei pala.
-
Tarjoa heti paistamisen jälkeen mansikkahillon, mansikoiden ja ranskankerman tai kermavaahdon kanssa. Ripota päälle kanelia ja sokeria tai kanelisokeria.
VINKKI: Lapset pitävät köyhistä ritareista jäätelön kanssa.
Kommentoi reseptiä