Köyhät ritarit

Köyhät ritarit

Köyhät ritarit eli leipävanukas on klassikkoherkku, joka on tehty tyypillisesti Suomessa pullasta. Jälkiruokaan sopii parhaiten hieman kuivahtanutkin pulla, jolloin munamaito imeytyy siihen ja mehevöittää pullan. 

Liian tuore pulla kostuu liikaa ja pullaviipaleet jäävät helpolla hankalan märiksi ja löysiksi. Köyhät ritarit voi tehdä myös vaaleasta leivästä, mausta kostutusmaito tällöin myös sokerilla.

6 kpl, 3:lle 2 viipaletta
6pullaviipaletta (voi olla kuivahtanutta)
2dlmaitoa, laktoositonta maitojuomaa, kookos- tai mantelimaitoa
1muna
1/3tlsuolaa
1tlvaniljasokeria
Paistamiseen:
50gvoita
Lisäksi:
mansikkahilloa
mansikoita
ranskankermaa tai kermavaahtoa
kanelia ja sokeria

Valmistusohje

Leikkaa pulla paksuiksi viipaleiksi. Esim. pitkopulla sopii hyvin. Pulla voi olla kuivahtanutta. Sekoita maito, muna, suola ja vaniljasokeri syvälle lautaselle. Kostuta pulla- tai leipäviipaleet maustetussa maidossa hyvin molemmin puolin. Kuumenna voi paistipannussa ja paista siinä pullaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pannun ei tarvitse olla liian kuuma, jotta pullan pinnat ei pala.

Tarjoa heti paistamisen jälkeen mansikkahillon, mansikoiden ja ranskankerman tai kermavaahdon kanssa. Ripota päälle kanelia ja sokeria tai kanelisokeria.

Vinkki: Lapset pitävät köyhistä ritareista jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)