Testaa tätä kekseliästä reseptiä, jossa perinteisen torttutaikinan sekä luumun makuyhdistelmä saa uuden näyttävän ja herkullisen muodon. Kääri torttutaikina tötterölle ja täytä ihanan pehmeällä luumumoussella!
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kanamunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.
Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225-asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista, vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
Ripottele torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.
Resepti:
Myllyn Paras Oy. Reseptin on kehittänyt Annin Uunissa -bloggari.
Tein nutella& kermavaahtotäytteellä ja toimi loistavasti. Ainoa iso hankaluus oli saada foliot pois niin ettei voitaikina hajonnut (annoin kyllä jäähtyä..).
En ole vielä tehnyt enkä maistanut torttuttuutteja, mutta jo resepti ja tortun ulkonäkö saavat veden herahtamaan, ei vaan kielelle, vaan koko suuhun. Aion leipoa ensi tilassa, en odota jouluun saakka. Nammmmmm
Jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain lainattua. Joulutorttu uudella tavalla tehtynä - täydellinen. Ja näitä torttuja voi tehdä vaikka juhannuksena. On vanha tuttu herkkumaku ja näköä ja kokoa.
Harmi kun ei kaupasta tahdo löytyä gluteenitonta (ja laktoositonta ja väriaineetonta) torttutaikinaa, joka kauliutuisi. Terveisiä tehtailijoille/valmistajille ja kotileipureille.
Miksi kaikki aina pitää voidella kananmunalla? Luulin jo että tässä reseptissä ei ole kananmunaa, kun se ei ollut listassa. Voitelu on ihan turhaa ja silloin niitä voi syödä sellainenkin, joka ei syö kananmunaa.