Luumumoussella täytetyt torttutuutit

Luumumoussella täytetyt torttutuutit
55 min, josta valmisteluaika 25 min

Testaa tätä kekseliästä reseptiä, jossa perinteisen torttutaikinan sekä luumun makuyhdistelmä saa uuden näyttävän ja herkullisen muodon. Kääri torttutaikina tötterölle ja täytä ihanan pehmeällä luumumoussella!

12 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä 1 kg
Luumumousse:
4dlvispikermaa
1purkki luumumarmeladia
2tlvaniljasokeria
2rkltomusokeria

Valmistusohje

 

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).

  2. Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kanamunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.

  3. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225-asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.

  4. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista, vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.

  5. Ripottele torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras Oy. Reseptin on kehittänyt Annin Uunissa -bloggari.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

Tein nutella& kermavaahtotäytteellä ja toimi loistavasti. Ainoa iso hankaluus oli saada foliot pois niin ettei voitaikina hajonnut (annoin kyllä jäähtyä..).
Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jospa kokeilisin noita joulun aikaan
Kokeilemisen arvoinen,vaihtelu virkistää. teen kyllä täksi jouluksi!
Wau tosi ihania!
Toimisi varmaankin myös suolaisella täytteellä (esim. kylmäsavuliha- tai kylmäsavukalatahnalla)
Noihin kävisi sisälle varmaan myös luumurahka, joka on meillä ollut joulun jälkiruokana.
Tein juuri ja ihania tuli.
Kiva resepti, täytteeksi tein marjarahkaa mansikoista, puolukoista ja vadelmista ja jätin sokerit vähemmälle.Näytti toimivan.
Ihana uusi resepti torttujen sijaan tai lisäksi
Onpa upea resepti ja hyvännäköiset tortut.

Pages