Joulun piparipullat

Joulun piparipullat
noin 16 kpl
1annos (3 dl nestettä)itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
1pktPerinteinen Piparkakkutaikina 500 g
Laktoositon Piparitaikina 500 g
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
säilykekirsikoita

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Kauli sulanut piparkakku‐ tai piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (esim. tähti, perinteinen pipari, sydän) pipareita. Voitele kohonneet pullat munalla. Nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari.

Voitele pinta, laita keskelle kirsikka ja ripottele raesokeria. Paista 200‐asteisen uunin keskitasolla 12‐15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)