Huomenta Suomen Energiapatukat

Huomenta Suomen Energiapatukat

Tee itse juuri sellaisia energiapatukoita kuin haluat. Tässä myslipatukoihin käytetään maultaan mietoja, mutta rapeita Kaura+Riisi Hiutaleita. Eksoottisuutta tuovat kuivatut hedelmäpalat ja mangosose yhdessä kookosöljyn kanssa. Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö jonkin verran ennen tai jälkeen treenien. Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

10 patukkaa
1dlkiinteää kookosöljyä
1dlmangososetta (lastenruokaa 1 tlk, 125 g)
1dlkiinteää suomalaista hunajaa
2dlkuivattuja papaija- ja mangosuikaleita tai eksoottista kuivattua hedelmäsekoitusta
3dlMyllyn Paras Kaura+Riisi Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1dlkookoshiutaleita
1dlmanteli- tai pähkinärouhetta

Valmistusohje

Kuumenna isohkossa mikroon sopivassa kulhossa kookosöljy, mangosose ja hunaja niin, että ne muuttuvat juoksevaksi nesteeksi. Pilko kuivattu hedelmäsekoitus hienoksi rouheeksi. Lisää ne, hiutaleet ja leseet ja muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele se kookosöljyllä. Muotoile siihen taikinasta 40 cm x 11 cm muotoinen levy öljyisin käsin. Leikkaa levystä 10 kpl 4 cm:n levyisiä patukoita ja tasoita reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n.15 min kauniin värisiksi. Säilytä valmiit patukat jääkaapissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hei, millainen säilyvyys arvioituna näillä energiapatukoilla olisi? terveisin Maria
Energiapatukat säilyvät jääkaapissa säilytettynä noin viikon. Tarvittaessa energiapatukat voi myös pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta