Huomenta Suomen Energiapatukat

30 min, josta valmisteluaika 15 min
- Tee itse juuri sellaisia energiapatukoita kuin haluat.
- Tässä myslipatukoihin käytetään maultaan mietoja, mutta rapeita Kaura+Riisi Hiutaleita.
- Eksoottisuutta tuovat kuivatut hedelmäpalat ja mangosose yhdessä kookosöljyn kanssa.
- Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö jonkin verran ennen tai jälkeen treenien.
- Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.
10 patukkaa
1 | dl | kiinteää kookosöljyä |
1 | dl | mangososetta (lastenruokaa 1 tlk, 125 g) |
1 | dl | kiinteää suomalaista hunajaa |
2 | dl | kuivattuja papaija- ja mangosuikaleita tai eksoottista kuivattua hedelmäsekoitusta |
3 | dl | Myllyn Paras Kaura+Riisi Hiutaleita |
1 | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
1 | dl | kookoshiutaleita |
1 | dl | manteli- tai pähkinärouhetta |
Valmistusohje
-
Kuumenna isohkossa mikroon sopivassa kulhossa kookosöljy, mangosose ja hunaja niin, että ne muuttuvat juoksevaksi nesteeksi. Pilko kuivattu hedelmäsekoitus hienoksi rouheeksi. Lisää ne, hiutaleet ja leseet ja muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
-
Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele se kookosöljyllä. Muotoile siihen taikinasta 40 cm x 11 cm muotoinen levy öljyisin käsin. Leikkaa levystä 10 kpl 4 cm:n levyisiä patukoita ja tasoita reunat.
-
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n.15 min kauniin värisiksi. Säilytä valmiit patukat jääkaapissa.
Kommentoi reseptiä