Nämä piiraset ovat käteviä kahvi- tai teepöydässä suolaisena tarjottavana, salaatin tai keiton lisukkeena tai iltapalana.

Piiraat ovat leivottu karjalanpiirakoiden muotoon ja kokoon Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta ja täytetty kätevästi galetten tyylisesti. Galette on alun perin iso piirakas, joka on paistettu leivinpaperin päällä ilman piirakkavuokaa.

Valitse täytteeseen saatavilla olevia satokauden tuotteita, keväällä broccolinia tai parsaa ja syksymmällä porkkanaa, palsternakkaa tai puna-, kelta- tai valkojuurta.

Pyöreä Ruis-Kaura on maukas, runsaskuituinen taikina. Ruis ja kaura antavat herkullista makua, niin suolaisiin kuin makeisiin piirakoihin. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan.

Ainekset 15 annosta

Piirakkapohjat:
Täyte:
250
g
broccolinia, parsaa tai puna-, kelta- tai valkojuurta, eriväristä porkkanaa tai palsternakkaa
1
iso sipuli
2
rkl
voita tai margariinia
1
tl
yrttisuolaa
1-2
rkl
hunajaa
200
g
fetajuustoa
200
g
crème fraîchea eli ranskankermaa
1
dl
juustoraastetta (mozzarella tai emmental)
1
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
tuoretta timjamia tai oreganoa

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan. Lämmitä uuni 200 °C:seen.
  2. Valmistele täyteaineet. Huuhdo broccolini (tai parsa ja kuori se), pilko paloiksi tai kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja silppua se. Freesaa kaikki palat/viipaleet nopeasti (muutama minuutti) pannulla, mausta hunajalla ja suolalla. Nosta seos lautaselle jäähtymään.
  3. Murusta feta haarukalla kulhossa, sekoita joukkoon ranskankerma ja juustoraaste sekä mausteet.
  4. Kauli sulanut taikina isoksi ohueksi levyksi. Voit käyttää kaaviloinnin apuna ruisjauhoja. Ota levystä muotilla (tai isolla mukilla/kipolla) n. 10 cm:n pyörylöitä. Kauli niitä vähän pidemmiksi n. 13 cm x 10 cm soikeiksi pyörylöiksi (vrt. karjalanpiirakan pohja).
  5. Lusikoi jokaisen pyörylän keskelle n. 1 rkl kasvistäytettä ja n. 1 rkl fetatäytettä. Nosta piirasten sivureunoja noin 1 cm ylös ja rypytä kuin tekisit karjalanpiirakoita tai taittele kaikki reunat (n. 1 cm) vain päälle kuin isoa galettea tehdessä. Paista galettepiirasia uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min, kunnes piiraset saavat kaunista paistoväriä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.