siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan ja pinjansiemeniä)
½
dl
kuivattuja karpaloita
Voitelu:
1-2
rkl
oliiviöljyä
Ohje
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota jogurttiin hiiva ja hunaja sormia apuna käyttäen. Lisää 1 dl jauhoseosta ja sekoita löysäksi velliksi.
Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään jääkaapissa. Juuri voi olla vaikka yön yli jääkaapissa, mutta tee taikinajuuri tällöin kylmään nesteeseen.
Alusta taikina lisäämällä juuritaikinaan suola sekä öljy ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee kimmoisaa ja sopivan kiinteää kaaviloida se taikinalevyksi.
Kaaviloi taikina heti isoksi noin 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä ensin tuorejuusto huoneenlämpöisenä levyn pinnalle kauttaaltaan. Murenna fetajuusto ja levitä se tuorejuuston päälle. Ripottele muut maustavat aineet levyn pinnalle. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta (kääretortun tapaan). Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen.
Leikkaa taikinarulla terävällä veitsellä keskeltä pitkittäin halki eli saat kaksi pitää taikinapötköä. Nostele leikattuja reunoja hiukan ylöspäin, jotta täytteet eivät valu pois ja kierrä nämä kaksi pitkää säiettä toistensa ympäri. Nosta kierre uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile ympyränmuotoon kranssiksi.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä hyvin.
Voitele kranssi oliiviöljyllä ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua