Pohjois-Intialainen chana masala tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan reippaassa maustesekoituksessa (masala) tarjottavaa kik-hernepataa (chana). Chana masala kuuluu myös aamiaispöytään vaikka sitä näkee tarjottavan ympäri vuorokauden. Padan kanssa lisukkeeksi basmatiriisiä tai kaikenlaisia vehnäleipiä. Intialainen tortilla syntyy, kun paahdat Myllyn Parhaan kauratortilloja chana masalan seuraksi.

Ainekset 4:lle annosta

Chana Masala -Tortillat
2
prk
kik-herneitä
4
dl
vettä
3
rkl
kasvisöljyä
3
cm:n
pätkä kanelia
2
neilikkaa
2
vihreää kardemummaa tai ripaus jauhettua kardemummaa
1
laakerinlehti
2
isoa sipulia hienonnettuna
1
isoa sipulia hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä raastettuna
4
cm:n
pala inkivääriä raastettuna
3
isoa tomaattia hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
kurkumaa
2
dl
chilijauhetta
1
tl
garam masalaa
1
tl
jeeraa (juustokuminaa)
tuoretta korianteri hienonnettuna

Ohje

  1. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää kaikki kokonaiset mausteet: kaneli, neilikka, kardemumma ja laakerinlehti. Sekoita hyvin. Lisää sipuli ja vihreä chili. Paista pienellä lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
  2. Lisää pannulle raastettu valkosipuli ja inkivääri. Jatka paistamista pari minuuttia. Älä polta.
  3. Kaada mukaan tomaatit ja mausta suolalla. Hauduta tiiviiksi kastikkeeksi.
  4. Mausta kastike kurkumalla, chilijauheella, garam masalalla ja juustokuminalla. Paista pienellä lämmöllä jatkuvasti sekoitellen 3-4 minuuttia.
  5. Lisää mukaan valutetut kik-herneet ja 5 dl vettä. Sekoita hyvin ja hauduta vielä noin 15 minuuttia.
  6. Tarjoa korianterin ja pannulla puffattujen kauratortillojen kanssa.
Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.