Bulgarialaiseen ja makedonialaiseen aamiaispöytään olennaisesti kuuluva filotaikinaan leivottu zelnik on sukua turkkilaiselle börekille, jossa harvemmin käytetään purjoa. Pekoni tuo makuun tuhtiutta, mutta ei ole välttämätön.
 

Ainekset 4 annosta

3
rkl
kasvisöljyä
1
iso sipuli hienonnettuna
2
purjoa (valkoiset ja vaaleat vihreät osat) hienonnettuna
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
8
siivua pekonia pilkottuna
200
g
feta-juustoa murusteltuna
1
kourallinen lehtipersiljaa karkeasti pilkottuna
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
6
arkkia Myllyn Paras filotaikinaa
voisulaa

Ohje

  1. Tee ensin täyte. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli, purjo ja pekoni. Paista sipulit ja purjo pehmeiksi lempeällä lämmöllä välillä käännelleen. Sekoita mukaan feta ja persilja.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  3. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Avaa neljä arkkia filotaikinaa työlaudan päälle limittäin noin 60 cm:n leveydelle ja sivele pinta kevyesti voisulalla.
  4. Levitä täyte taikinan päälle ohueksi kaistaleeksi ja kääri löysälle rullalle kääretortun tapaan. Liian tiivis paketti repeilee vuokaan asetettaessa.
  5. Nosta taikinapötkö kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia,  kunnes pinta on ruskistunut. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa tarjolle.

 

Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.