Sfifa, joka myös lahmacun nimellä tunnetaan, on kaikissa Lähi-idän maissa tunnettu vehnälätty, joka muistuttaa hyvinkin paljon perinteistä pizzaa sillä erotuksella, että juustoa ei armenialaisista tai turkkilaisista versioista tapaa. Eroa pizzaan tekee myös taikina, jossa on tapana käyttää kananmunia. Lahmacun on ehtaa katuruokaa ja tuhti aamiainen sellaisenaan erityisesti jäykän kahvin kera.

Ainekset 4:lle annosta

4
rkl
kasviöljyä
1
kananmuna
1
dl
kädenlämpöistä vettä
1
tl
suolaa
7
g
kuivahiivaa
ripaus sokeria
Täyte:
½
sipuli
1
vihreä paprika
½
tl
kanelia
ripaus jauhettua maustepippuria
1
tl
chilirouhe
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
dl
chilijauhetta
400
g
naudanjauhelihaa
ripaus sumakkia (jos sattuu kaapissa olemaan)
pieni kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
vaahterasiirappia (ei välttämätön)

Ohje

1. Sekoita öljy, muna ja vesi kulhossa. Yhdistä joukkoon jauhot, suola, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita taikinaksi. Lisää vettä, jos taikina tuntuu liian kuivalta. Vaivaa jauhotetulla alustalla muutama minuutti elastiseksi ja sileäksi. Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä ja kohota tunnin.

2. Leikkaa sipuli ja paprika karkeaksi silpuksi. Laita tehosekoittimeen ja lisää kaneli, maustepippuri, chilirouhe chilirouhe, tomaattipyree ja persilja. Surauta tasaiseksi massaksi. Yhdistä jauhelihaan ja mausta suolalla ja sumakilla.
 

3. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Täräytä taikina alustalle ja vaivaa pari minuuttia. Puolita ja kaulitse noin 4 mm:n paksuiksi kiekoiksi. Nostata liinan alla vartti.

4. Jaa täyte taikinakiekkojen päälle aina reunoille saakka. Nosta uunipellille ja paista kuumassa uunissa 10-14 minuuttia, kunnes pohja ja täyte ovat kypsiä. Nosta pois uunista. Levitä päälle sumakkia ja pinjansiemeniä. Ripottele päälle vaahterasiirappia (jos käytät). Tarjoa kuumana ekstrapersiljan kera.

Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.