Haettu sivustolta 14.12.2024
Pinaatin ja fetajuuston täyttämää börekiä, filotaikinasta leivottua piirakkaa, saa toki muillakin täytteillä, mutta mainittu yhdistelmä on selvästi enemmän kuin osiensa summa. Filotaikina on mainettaan helppotekoisempi, joten se kannattaa napata mukaan rohkeasti supermarketin pakastekaapista.
Ainekset 4:lle annosta
1
rkl
kasvisöljyä
1
dl
rasvatonta maitoa
1
kananmuna
2
rkl
maustamatonta jogurttia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
400
g
pinaattia (tuoretta tai pakaste)
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli pilkottuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2
rkl
seesaminsiemeniä
2½
dl
fetajuustoa murusteltuna
2
keltuaista
GoGreen seesaminsiemeniä koristeluun
Ohje
- Vatkaa öljy, maito, kananmuna, jogurtti, suola ja pippuri kulhossa.
- Pese pinaatti ja kuivaa salaattilingolla. Voit käyttää myös pakastepinaattia, mutta purista vesi huolellisesti pois sulaneesta pinaatista.
- Lämmitä oliiviöljy ja notkistele sipulia öljyssä 4-5 minuuttia. Lisää pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja jatka paistamista lempeällä lämmöllä 5 minuuttia. Peitä kannella ja nosta sivuun. Kun pinaatti on hieman jäähtynyt, purista siitä pois kaikki neste ja yhdistä kulhossa murustellun fetajuuston kanssa.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja spreijaa sille kasviöljyä. Aseta pellille kaksi filotaikinalevyä ja penslaa se noin kolmella ruokalusikallisella maito-jogurtti-munaseosta. Toista sama prosessi vielä kerran. Laita päälle yksi taikinalevy ja levitä päälle varovasti pinaatti-fetatäyte. Jätä reunoille reilu 1 cm tyhjää tilaa.
- Jatka laittamalla päälle kaksi filolevyä, jotka penslaat taas maito-jogurtti-munaseoksella. Toista prosessi ja aseta päälle viimeinen filolevy/arkki. Penslaa taas maito-jogurtti-munaseoksella.
- Peitä muovikelmulla, laita jääkaappiin ja anna levätä ainakin pari tuntia tai yön yli.
- Leikkaa börek lohkoihin? ja penslaa keltuaisella. Levitä päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa kullankeltaiseksi, noin 35-40 minuuttia. Tarjoa heti.
Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua