Äyriäispastasalaatti

1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
4-6:lle
4 | dl | Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia |
500 | g | katkarapuja (ja simpukoita, etanoita tms.) |
1 | purjosipuli renkaina | |
½ | kurkku suikaleina | |
1 | ruukkusalaatti | |
1 | tlk | ananaskuutioita paloina (iso tlk, n. 300 g) |
Salaatinkastike: | ||
1 | dl | ananastölkin lientä |
3 | rkl | sitruunan mehua |
1 | tl | sitruunapippuria |
(2-4 | valkosipulinkynttä) | |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | timjamia, tilliä tms. yrttiä |
Valmistusohje
-
Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Voit käyttää salaattiin pelkästään katkarapuja tai katkarapujen lisäksi myös muita äyriäisiä, esim. simpukoita, etanoita tms.
-
Suikaloi/pilko muut ainekset ja sekoita kaikki yhteen, jätä aineksia koristeeksi. Valmista salaatinkastike sekoittamalla aineet ja lisää se salaatin sekaan. Koristele raaka-aineksin. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin.
Kommentoi reseptiä