Kesäinen jälkiruoka syntyy grillissä taikinanauhoihin käärityistä tuoreista hedelmäpaloista.

Käytä grillaamiseen mahdollisimman kiinteitä ja tuoreita hedelmiä.

Kuumenna kastikkeet valmiiksi yhtä aikaa kun grillihedelmät kypsyvät.

Tämä jälkiruoka on vegaaninen, mikäli valitset jäätelön tai muun kermankaltaisen valmisteen vegaanisena.

Ainekset 4-6:lle annosta

Taikina:
Grillattavat ainekset:
1/3
tuoretta ananasta
4
nektariinia
2
omenaa
2
banaania
Voiteluun:
½
dl
rypsiöljyä
Kastikkeet:
Suklaa-lakritsikastike:
1
rkl
rypsiöljyä
100
g
maitosuklaata tai tummaa suklaata
½
tl
lakritsijauhetta tai ½ dl pieniä lakritsinpaloja
Valkosuklaa-mantelikastike:
1
rkl
rypsiöljyä
100
g
valkosuklaata
2-3
rkl
mantelirouhetta
1-2
tippaa
(karvas)manteliaromia
Lisäksi:
vaniljajäätelöä, vaniljarahkaa tai kermavaahtoa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan ja sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja pilko osa isosta kuoritusta ananaksesta n. 4 x 4 cm kuutioiksi, n. 20 kuutiota riittää. Älä käytä ananaksen kovaa keskikohtaa syötäväksi. Leikkaa jokainen nektariini neljäksi lohkoksi, poista kivet. Lohko omenat n. 6 palaan, poista siemenkodat. Kuori banaanit ja leikkaa ne 2–3 osaan.

  3. Kun taikina on lähes sulaa, laita grilli kuumenemaan.

  4. Leikkaa jokainen taikinalevy 3–4 pitkäksi suikaleeksi. Kääri aina yhdelle hedelmäkuutiolle tai -palalle taikinasuikale ympärille, nipistä taikinanauhojen päät hyvin kiinni kostuteuin käsin niin, että taikinanauhojen päät eivät jää repsottamaan. Kiedo taikinanauhoilla kaikki hedelmäpalat.

  5. Sivele taikina-hedelmäpalat kauttaaltaan öljyllä. Grillaa paloja grillissä keskilämmöllä. Kääntele paloja välillä metallisella lastalla, grillaa n. 3 min kerrallaan jokaiselta puolelta palaa.

  6. Sulata molemmat suklaat erikseen grillinreunalla grillin lämmön kestävissä kipoissaan. Laita molempiin kippoihin ensin tilkka öljyä. Varo, ettei lämpö ole liian kuuma, vaan sellainen, että suklaa juuri ja juuri sulaa. Lisää molempiin suklaisiin maustavat ainekset.

  7. Tarjoile mehevät kuumat taikinanauhoilla ympäröidyt hedelmäpalat niin, että jokainen saa dippailla paloja lämpimiin kastikkeisiin tai tee valmiit annokset jokaiselle omille lautasille. Grillihedelmien kanssa sopii hyvin jäätelö, rahka tai kermavaahto.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.