Roosa raparpericurd

Roosa raparpericurd

Perinteisesti curd-tyyppiset tahnat ovat sitruunasta tai limetistä tehtyjä, mutta happaman kirpeä raparperi sopii tähän hyvin.

Raparperi sopii hyvin keksien väliin sekä vaikkapa kauralastujen ja jäätelön kanssa.

Käytä curdia kakkujen, kääretorttujen tai pukkileipien täytteenä sellaisenaan.

Rapaperi-mansikkacurd on ihana herkku kardemummalla maustettuna pullaviipaleen päälle.

Curd on mainio lisä pienenä nokareena myös grilliruoalle tai käytä esimerkiksi nokare mansikkasalaatin kylkeen.

Jos curdia jää, voit herkutella sen puuron päällä tai smoothien lisänä.

Raparpericurdin voi valmistaa pelkistä raparpereista, mutta paremman väristä eli kauniin roosan punaista syntyy, kun yhdistää mansikoita mukaan. Pelkistä raparpereista curd on vaalean ruskeaa.

Kun lisätään perunajauhoja, niitä ei saa keittää: perunajauhosuurusteelle riittää vain pulpahdus tai munankeltuaisille 70–80 asteeseen kuumennus.

Säilytä valmista curdia jääkaapissa.

n. 6-7 dl, 2 kpl n. 3 dl tölkkiä tai 3 kpl n. 2 dl tölkkiä
500graparperia
3dlmansikoita
3dlsokeria
2rklperunajauhoja
4dlmunankeltuaista
¼tlsuolaa
100gvoita

Valmistusohje

Ota voi huoneen lämpöön ajoissa.

Puhdista ja kuori rapaperinvarret ohuelti. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi (n. 8 dl viipaleita). Laita ne laakeaan isoon kattilaan. Puhdista ja pilko mansikat ja lisää ne joukkoon. Mittaa päälle sokeri ja keitä ensin miedolla lämmöllä hetki niin, että seos mehustuu. Keitä sen jälkeen voimakkaasti niin, että seos paksunee hieman hilloiseksi, noin 15 minuuttia. Kytke liesi pois päältä. Ota soseen päältä ½ dl mehumaisinta osaa erilleen ja anna sen jäähtyä hetki mitassa.

Soseuta seos sauvasekoittimella hienoksi tai vispaa sähkövatkaimella hieman krouvimaksi, saat näin noin 4 dl sosetta.

Sekoita perunajauhot ja suola ½ dl:aan mehua ja lisää seos nauhana soseen joukkoon. Anna kiehahtaa uudelleen sen verran, että seos pulpahtaa kerran. Ota liesi pois päältä, mutta jätä kattila vielä lämpimälle liedelle. Erottele heti seuraavaksi munista keltuaiset ja vispaa ne soseen joukkoon. Vispaa vielä pienet huoneenlämpöiset voikuutiot mukaan ja vispaa tasaiseksi curdiksi. Purkita curd heti lasitölkkeihin ja säilytä jääkaapissa (2–3 viikkoa).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)