Pellillisestä raparperipiirakkaa riittää isollekin porukalle. Pullataikina on hyvä, melko vähärasvainen pohja piirakalle. Kermaviilitäytteen ansiosta raparperipiirakasta tulee silti ihanan mehevä. Erityisen kauniin raparperipiirakan saat, kun teet pullataikinasta ristikon piirakan päälle. 

Ainekset uunipellillinen annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
5-6
raparperinvartta
2
dl
maitorahkaa, ranskankermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
2
munaa
1
tl
vaniljasokeria
n.1
dl
sokeria
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Valmista pullataikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kauli pullataikina hieman uunipellinkokoa isommaksi levyksi. Leikkaa reunoista taikinapyörällä ohuita n. 1,5 cm leveitä koristesuikaleita. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

  2. Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 tunnin ajan).

  3. Leikkaa raparperi ohuiksi paloiksi ja levitä hyvin kohonneelle pullapohjalle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Venytä leipomasi nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla.

  4. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.

Tutustu myös toiseen helppoon raparperipiirakkaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.