Vuohenjuusto-punasipulitaskut

Vuohenjuusto-punasipulitaskut

Katso myös makea täytevaihtoehto: Taateli-rahkataskut.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
roseepippuria tai pinjansiemeniä
Täyte:
200gpunasipulihilloketta
300gvuohenjuustoa
rucolaa tms.
mustapippuria
rakuunaa tai rosmariinia
Punasipulihilloke:
½dltäyteläistä punaviiniä
2kplpunasipulia
½dlhillosokeria

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele pinnalle halutessasi roseepippuria tai pinjansiemeniä. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä hetki (n. 5 min) ennen täyttämistä. Levitä pohjille punasipulihilloke ja asettele päälle vuohenjuustoviipaleita ja rucolaa tai muuta voimakasta salaattia. Rouhi päälle mustapippuria. Taita kansi takaisin päälle. Koristele yrtein.

Punasipulihilloke: Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja keitä punaviinissä n. 10 min. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä 12 min. Jäähdytä ja purkita kannelliseen lasipurkkiin. Hilloke tulee säilyttää jääkaapissa.

 

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)