Vuohenjuusto-punasipulitaskut

Vuohenjuusto-punasipulitaskut

Arja Elina Laine ja radio NRJ:n Tuija Pehkonen valmistivat yhdessä näitä täytettyjä voitaikinataskuja, katso video alta! Katso myös makea täytevaihtoehto: Taateli-rahkataskut.

10 kpl
10kplMyllyn Paras Voitaikinataskuja
munaa
roseepippuria tai pinjansiemeniä
Täyte:
200gpunasipulihilloketta
300gvuohenjuustoa
rucolaa tms.
mustapippuria
rakuunaa tai rosmariinia
Punasipulihilloke:
½dltäyteläistä punaviiniä
2kplpunasipulia
½dlhillosokeria

Valmistusohje

Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Voitele taskut munalla, ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi roseepippuria tai pinjansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 min kauniin värisiksi.  Anna jäähtyä hetki (n. 5 min) ennen täyttämistä. Avaa taskut varovasti niin, että taitereuna jää kiinni. Levitä pohjille punasipulihilloke ja asettele päälle vuohenjuustoviipaleita ja rucolaa tai muuta voimakasta salaattia. Rouhi päälle mustapippuria. Taita kansi takaisin päälle. Koristele yrtein. Punasipulihilloke: Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja keitä punaviinissä n. 10 min. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä 12 min. Jäähdytä ja purkita kannelliseen lasipurkkiin. Hilloke tulee säilyttää jääkaapissa.

VINKKI: Voit paistaa taskuja vaikka vain kaksi kerrallaan. Täytettä tarvitaan tällöin pienempi määrä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)