Katso myös makea täytevaihtoehto: Taateli-rahkataskut.

Ainekset 10 kpl annosta

munaa
roseepippuria tai pinjansiemeniä
Täyte:
200
g
punasipulihilloketta
300
g
vuohenjuustoa
rucolaa tms.
mustapippuria
rakuunaa tai rosmariinia
Punasipulihilloke:
½
dl
täyteläistä punaviiniä
2
kpl
punasipulia
½
dl
hillosokeria

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele pinnalle halutessasi roseepippuria tai pinjansiemeniä.

  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä hetki (n. 5 min) ennen täyttämistä.

  3. Punasipulihilloke: Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja keitä punaviinissä n. 10 min. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä 12 min. Jäähdytä ja purkita kannelliseen lasipurkkiin. Hilloke tulee säilyttää jääkaapissa.

  4. Täytä taskut: lisää pohjalle punasipulihilloke ja asettele päälle vuohenjuustoviipaleita ja rucolaa tai muuta voimakasta salaattia. Rouhi päälle mustapippuria. Taita kansi takaisin päälle.

  5. Koristele yrtein.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.