Taikinakuoressa uunissa paistettuna briekiekosta tulee superherkkua.

Tämä ohje on kokeiltu luomu-briejuustolla, valitse itse mieleisin herkku briejuustostasi.

Ohje on helppo, eikä paahdettu karpalokastike uunissa ole kovin vaikea.

Mikäli karpaloita ei ole, käytä punaherukoita tai puolukoita.

Munalla voitelun voi jättää pois, jos ruokailijoissa on munalle allergisia.

Ainekset 4-6:lle annosta

Leivottu briejuusto:
n. 400
g
briejuustoa (esim. luomu Blå Castello, 2 kpl)
2-3
rkl
tuoretta rosmariinisilppua
1
dl
kuivattuja karpaloita
2-3
rkl
hunajaa
1
muna
Uunipaahdettu karpalokastike:
dl
vadelmia
dl
karpaloita tai punaherukoita
1
dl
sokeria

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan levyt erillään.

  2. Valmista taikinan sulaessa uunipaahdettu karpalokastike. Levitä marjat leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille, ripottele päälle sokeria. Paahda 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 15–25 minuuttia, kunnes marjat paahtuvat. Marjojen koko ja kosteus vaikuttavat paahtumisaikaan. Ota pois uunista ja jätä jäähtymään.

  3. Nipistä sulaneista taikinalevyistä reunat yhteen tosiinsa kostutetuin käsin, käännä ja kauli niin, että saat yhtenäisen ison levyn n. 30 x 30 cm. Laita tämä taikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille. Katso, että levyyn ei jää reikiä.

  4. Aseta briejuustokolmiot tai pyöreä briejuustokiekko keskelle taikinalevyä. Leikkaa veitsellä juuston päälle n. 2 cm välein ruudukko, veitsi saa mennä n. 1 cm syvyyteen juustossa. Avaa viillot hieman venyttämällä juustoa. Silppua päälle rosmariinia, levitä viiltoihin karpaloita ja valuta lopuksi päälle hunajaa. Nosta taikinareunat ylös nyytiksi juuston päälle, nipistä tiukasti yhteen kostutetuin sormin. Pyri siihen, että reikiä ei jää taikinaan sivuille eikä alle. Tee päälle viiltoja taikinapintaan veitsellä, voit myös pistellä pintaa haarukalla. Voitele halutessasi taikinan pinta munalla.

  5. Paista noin 20 minuuttia 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytti on kullanruskea. Tarjoile kuumana paahdetun, hieman jäähtyneen vadelma-karpalokastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.