Viski-nyhtöpossupiirakka

Viski-nyhtöpossupiirakka
1 piiras, iso korkeareunainen uunivuoka, halkaisija 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
1rklvoita
1rklMyllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
2rklvoita
2sipulia
200gmustapippurituorejuustoa
1dlruokakermaa
2rklhäränlihafondia
2-3rklviskiä
n. 500gkypsää nyhtöpossua (tai joulukinkkua)
200gherneitä (pakaste)
Päälle:
250gperunalaatikkoa tai perunamuusia
2munaa
75gCheddar-juustoraastetta

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa silputut sipulit. Lisää tuorejuusto, kerma, fondi ja viski. Ota pannu pois liedeltä.

Taputtele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kypsää riivittyä nyhtöpossua reilu kerros piiraan pohjalle ja sen päälle herneet, jotka voivat olla kohmeisia. Sekoittele herneet possun joukkoon. Kaada pippurinen sipuli-viskikastike päälle ja painele sekin täytteiden joukkoon haarukalla, tasoita pinta.

Sekoita pernamuusiin munat ja Cheddar-juustoa raasteena. Levitä seos täytteiden päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Voit jättää halutessa viskin pois ja käyttää tilalla esim. jotain vahvaa yrttiä, joka sopii sianlihalle, esim. ruukullinen tuoretta salvia-yrttiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)