Ainekset 1 iso kulho (bowl) tai 2 pienempää välipala-annosta annosta

Lusikoitava smoothie:
½
(pakastettu) banaani
100
g
päärynää, avokadoa, raparperia tai vihreää omenaa (n. 1 dl)
50
g
kurkkua (n. 1 dl)
50
g
salaattia
dl
jogurttia
1
rkl
hunajaa
tl
jauhettua inkivääriä (tai pala tuoretta) tai vaniljasokeria
2
rkl
tuoretta minttua
Pinnalle:
½
päärynää tms.
kurkkua
tuoretta minttua

Ohje

  1. Kuori ja pakasta banaani ajoissa, tee se edellisenä päivänä, mutta viimeistään tuntia ennen valmistusta.

  2. Mittaa aineet ja ota blenderi esille.

  3. Laita blenderiin ensin jäinen, hetken sulanut, ½ kohmeinen banaani, kuoritun päärynän lohkoja ja kurkkua lohkoina.

  4. Lisää joukkoon salaattia,  jogurttia ja tattarihiutaleita.

  5. Mausta hunajalla, inkiväärillä ja tuoreella mintulla. 

  6. Surrauta tasaiseksi. Käytä apuna puulastaa: ota virta pois ja painele seosta kohti blenderin terää.

  7. Kaada smoothie kulhoon tai puurolautaselle. Koristele smoothien aineksilla kauniisti.

  8. Nauti heti tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Vinkki: Saat 2 x 2 dl annosta juotavaa smoothieta, kun lisäät 1 dl:n maitoa tai jogurttia joukkoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.