Vihersmoothie

1 iso kulho (bowl) tai 2 pienempää välipala-annosta
Lusikoitava smoothie: | ||
½ | (pakastettu) banaani | |
100 | g | päärynää, avokadoa, raparperia tai vihreää omenaa (n. 1 dl) |
50 | g | kurkkua (n. 1 dl) |
50 | g | salaattia |
1½ | dl | jogurttia |
1 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
1 | rkl | hunajaa |
⅓ | tl | jauhettua inkivääriä (tai pala tuoretta) tai vaniljasokeria |
2 | rkl | tuoretta minttua |
Pinnalle: | ||
½ | päärynää tms. | |
kurkkua | ||
tuoretta minttua | ||
1 | rkl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
Valmistusohje
-
Kuori ja pakasta banaani ajoissa, tee se edellisenä päivänä, mutta viimeistään tuntia ennen valmistusta.
-
Mittaa aineet ja ota blenderi esille.
-
Laita blenderiin ensin jäinen, hetken sulanut, ½ kohmeinen banaani, kuoritun päärynän lohkoja ja kurkkua lohkoina.
-
Lisää joukkoon salaattia, jogurttia ja tattarihiutaleita.
-
Mausta hunajalla, inkiväärillä ja tuoreella mintulla.
-
Surrauta tasaiseksi. Käytä apuna puulastaa: ota virta pois ja painele seosta kohti blenderin terää.
-
Kaada smoothie kulhoon tai puurolautaselle. Koristele smoothien aineksilla kauniisti.
-
Nauti heti tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Vinkki: Saat 2 x 2 dl annosta juotavaa smoothieta, kun lisäät 1 dl:n maitoa tai jogurttia joukkoon.
Kommentoi reseptiä