Vatkattu marjapuuro

Vatkattu marjapuuro
15 min, josta valmisteluaika 10 min
4-5:lle
1lvettä
3dlpuolukoita
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
1-2dlsokeria

Valmistusohje

  1. Keitä puolukoita vedessä noin 5-10 min. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja lisää sokeri. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 5 min.

  2. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi.

VINKKI: Kokeile myös muita vatkattuja puuroja. Korvaa ohjeen puolukat vaihtoehtoisesti seuraavasti: - 5 dl raparperin paloja, ¼ tl kanelia - 6 dl omenalohkoja, ¼ tl kanelia - 200 g kuivattuja, liotettuja aprikooseja - 200 g kuivattuja luumuja - 200 g kuivattuja taateleita

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (25)

Kiitos. Ohje selväsanainen ja helppo. Ei liian suuren -puuron valmistamiseeen. Terv.AH
Hyvä resepti. Kyllä puuro maistui. Helppo tehdä.
Keitän veteen luomumannaryyneistä puuron ja sen jälkeen laitan jäiset / tuoreet marjat valmiiseen puuron, kuumennan kiehumispisteeseen sekoittaen ja annan vähän puuron jäähtyä. Lopuksi vispaan puuron vatkaimella ja kaikki vitamiinit säilyy mahdollisimman hyvin. Marjojen kuoria ei siivilöidä pois, vaan ne sekoittuvat vatkatessa. Maustan tarvittaessa luomu/ intiaanisokerilla ja on hyvää. Nimimerkki luomuruuan ystävä ja vitamiinit talteen
Soseuta marjat tehosekoittimessa mehutipan kanssa veteen, niin marjan kuoretkin tulevat hyödyksi. Ryynit ym. sitten siihen ja keitetään.
Miksi vesi ja puolukat pitää keittää erikseen ensin ja vasta myöhemmin lisätään mannasuurimot? Itse laitan kaikki kolme samaan aikaan kattilaan. Ei tule takuulla paakkuja ja aikaa säästyy. Vain sokeri ja vähän suolaa lopuksi. Pieni suolalisäys vie veden "maun".
Mustamarja-aronian marjoista saa myös todella hyvää vispipuuroa. Sokeria tarvitaan ehkä vähän enemmän. Ja myös minä lisään marjapuuroihini hiukan suolaa makua pehmentämään.
Lapsuuden nostalginen maku! Kouluruokaa itsekerätyistä puolukoista! Ja tietenkin parasta aina äidin tekemä marjapuuro!
Ihana jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti.
Vedeltä maistuu jos vain 3 dl puolukoita. Itse laitan 5 dl ja ripaus suolaa mukaan.
Vispipuuro on ollut aina suosikkini. Viimeksi tein näin kokeilumielessä: puolukoi, mustikoi ja raparperii. Keitin ihan pehmeiksi ja siivilöin. Sitten mannasuurimoi, kanelia ja vanilliinisokerii. Annoin hiljaa kiehuu, välillä sekotin. Annoin jäähtyä ja vatkasin.

Pages