Vatkattu marjapuuro

Vatkattu marjapuuro
4-5:lle
1lvettä
3dlpuolukoita
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
1-2dlsokeria

Valmistusohje

Keitä puolukoita vedessä noin 5-10 min. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja lisää sokeri. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 5 min.

Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi.

VINKKI: Kokeile myös muita vatkattuja puuroja. Korvaa ohjeen puolukat vaihtoehtoisesti seuraavasti: - 5 dl raparperin paloja, ¼ tl kanelia - 6 dl omenalohkoja, ¼ tl kanelia - 200 g kuivattuja, liotettuja aprikooseja - 200 g kuivattuja luumuja - 200 g kuivattuja taateleita

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (19)

Lapsuuden nostalginen maku! Kouluruokaa itsekerätyistä puolukoista! Ja tietenkin parasta aina äidin tekemä marjapuuro!
Ihana jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti.
Vedeltä maistuu jos vain 3 dl puolukoita. Itse laitan 5 dl ja ripaus suolaa mukaan.
Vispipuuro on ollut aina suosikkini. Viimeksi tein näin kokeilumielessä: puolukoi, mustikoi ja raparperii. Keitin ihan pehmeiksi ja siivilöin. Sitten mannasuurimoi, kanelia ja vanilliinisokerii. Annoin hiljaa kiehuu, välillä sekotin. Annoin jäähtyä ja vatkasin.
Mietin aina, että tarkoittaako ohjeissa mainittu marjamäärä yleensä jäisiä vai sulaneita marjoja? Sulaneinahan marjat painuvat kasaan marjoista riippuen enemmän tai vähemmän. Sulaneinahan marjoja tulee siis enemmän kuin jäisenä.
Usein ohjeissa tarkoitetaan tuoreita marjoja vastaavaa määrää. Tässä reseptissä marjat voi hyvin käyttää jäisinä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Piti vielä mainita, että litraan vettä laitan suurimoita hiukan kukkuran 1 dl. Puuro jäähtyesään sakenee, mutta ei liikaa ja puurosta tulee tosi kevyttä ja ihanaa vispattuna! Mummeli -72 v
Mielestäni tästä reseptistä puuttuu mauan kannalta hyvin tärkeä: SUOLA! Siis pieni ripaus suolaa vie veden maun pois. Itse lisään kiisseleihinkin ripauksen suolaa! Sitä ei tietenkään laiteta niin paljon, että puuro tai kiisseli maistuu suolaiselta.
3 dl puolukoita on aivan liian vähän vesimäärään verrattuna. Ei maistu miltään. Laitoin 4 dl ja hyvää tuli. Marjat kannattaa ehdottomasti siivilöidä pois!
Punaherukoista tulee myös erinomainen vispipuuro!

Pages