Vatkattu marjapuuro

Vatkattu marjapuuro
4-5:lle
1lvettä
3dlpuolukoita
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
1-2dlsokeria

Valmistusohje

Keitä puolukoita vedessä noin 5-10 min. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja lisää sokeri. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 5 min. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi.

VINKKI: Kokeile myös muita vatkattuja puuroja. Korvaa ohjeen puolukat vaihtoehtoisesti seuraavasti: - 5 dl raparperin paloja, ¼ tl kanelia - 6 dl omenalohkoja, ¼ tl kanelia - 200 g kuivattuja, liotettuja aprikooseja - 200 g kuivattuja luumuja - 200 g kuivattuja taateleita

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (13)

Piti vielä mainita, että litraan vettä laitan suurimoita hiukan kukkuran 1 dl. Puuro jäähtyesään sakenee, mutta ei liikaa ja puurosta tulee tosi kevyttä ja ihanaa vispattuna! Mummeli -72 v
Mielestäni tästä reseptistä puuttuu mauan kannalta hyvin tärkeä: SUOLA! Siis pieni ripaus suolaa vie veden maun pois. Itse lisään kiisseleihinkin ripauksen suolaa! Sitä ei tietenkään laiteta niin paljon, että puuro tai kiisseli maistuu suolaiselta.
3 dl puolukoita on aivan liian vähän vesimäärään verrattuna. Ei maistu miltään. Laitoin 4 dl ja hyvää tuli. Marjat kannattaa ehdottomasti siivilöidä pois!
Punaherukoista tulee myös erinomainen vispipuuro!
Voiko ohjeen marjat korvata esim. omenasoseella?
Marjojen sijasta voi käyttää omenasosetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Puolitin sokerin ja laitoin 4dl puolukoita. Vispipuuro on ihana väli- tai iltapala, saa syödä niin paljon kuin tahtoo ilman huonoa omaatuntoa kun puolittaa sokerin määrän ja lisää marjoja enemmän. Nam! Tein kerran pakastevadelmista, mutta käytin 6dl vadelmia ja vettä n.8dl. Rakenne onnistui. Ensi kerralla kokeillaan omenilla, luumulla tai mansikoilla. Mustikat käytettiin pakkasesta joten syksyyn menee kun marjametsässä saa taas ryömiä.
Ihanaa :)
Tää on tosi hyvä ja simppeli!
Oli todella hyvää. Annan 5 tähteä. Kaikki tekemään ;) .

Pages