Värikäs Kalapiirakka

Myllyn Paras
4-6 annosta
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
300gkirjolohta tai muuta ruodotonta kalaa (esim. silakkaa)
½-1tlsuolaa
½purjoa
1-2rklöljyä
1pspakasteporkkanaviipaleita (150-200 g)
1pspakasteparsakaalia (200 g)
1tltimjamia tai rakuunaa
1tlpippurisekoitusta
tuoretta kuivattua tilliä
dlkasvirasvapohjaista ruokakermaa
2-3munaa
1-2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Kauli sulanut taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi (halkaisija n.29 cm). Nosta taikina metallivuokaan (halkaisija n. 25 cm) ja painele reunoille. Pistele haarukalla. Jätä leivinpaperi, silloin kypsä, vähän jäähtynyt piirakka on helppo nostaa laudalle leikkaamista varten.

Viipaloi huuhdottu purjo ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää joukkoon vähän sulaneet pakastevihannekset ja mausta yrteillä ja pippuriseoksella. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma. Levitä taikinapohjalle puolet kasviksista ja niiden päälle suikaloitu kala. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää pinnalle puolet juustoraasteesta. Levitä loput kasviksista päälle ja kaada kerma-munaseos tasaisesti joukkoon. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Kypsennä uunin alimmalla tasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Alenna lämpötilaa tarvittaessa. Keraamisessa vuoassa kypsyminen kestää vähän pidempään. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kera.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös kinkun tai kalkkunan rippeitä. Käytä nesteeksi ruokakerman asemesta silloin Fraiche itämainen curry tai Välimeren maut.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)