Vaniljaiset raparperisydämet

Vaniljaiset raparperisydämet
40 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Kevään juhliin ja muutenkin herkkuhetkiin sopivat murotaikinasta leivotut Vaniljaiset raparperisydämet. Voit leipoa kaksikerroksiset piparit myös muihin muotoihin.
  • Tässä täytteeksi on tehty itse ihana vaniljainen raparperimarmeladi, mutta myös muut valmiit hillot ja marmeladit sopivat.
noin 20 kpl
1annos itse tehtyä murotaikinaa
Vaniljainen raparperimarmeladi:
500graparperia
1omena
1vaniljatanko
6dlhillosokeria
1-2rklsitruunamehua
Koristeeksi:
tomusokeria

Valmistusohje

Valmista marmeladi. Puhdista raparperit ja pilko kuoritun omenan kanssa kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan mausteeksi. Nosta mukaan myös tangot ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Mausta hillo sitruunamehulla ja kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Ota taikinasta muotilla sydämiä. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille hieman irti toisistaan.

Paista pipareita 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, noin 7 - 8 minuuttia. Varo palamista. Anna jäähtyä. Levitä puolelle määrälle sydämistä ohut kerros marmeladia ja nosta päälle toinen keksi. Sirottele päälle koristeeksi tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kiitos mukavista resepteistä, sekä hyvää kesää 2012.
Ihanan keväisiä pikkuleipiä!
Varma herkku ja onnistuu. Olen täyttänyt maustetulla rahkalla.