Karpalo-hapankerma jättikeksit

Karpalo-Hapankerma-Jättikeksit

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
40 min

Yhdestä jättikeksistä herkullista purtavaa koko porukalle. Amerikkalainen soodakeksi taipuu moneksi ja on todella nopea leivottava. Kakkuvuoassa paistettava keksi leikataan piiraan tapaan annospaloiksi. Reseptistä riittää kahteen kakkuvuokaan.

Ainekset 4:lle annosta

KARPALO-HAPANKERMA-JÄTTIKEKSIT:
1
kananmuna
200
g
creme fraichea
1
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
voisulaa
2
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
maitoa
lisäksi:

Ohje

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kaurahiutaleita lukuun ottamatta tasaiseksi taikinaksi.
  2. Annostele taikina kahteen kakkuvuokaan noin 1,5 cm:n paksuuteen. Ripottele pinnalle kaurahiutaleet.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kumoa kiekot ulos vuoasta ja leikkaa annospaloiksi.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.