Mignon keksit

50 min, josta valmisteluaika 15 min
Mignon suklaamunat ovat monille pääsiäisen suosikkisuklaa. Siitä voit leikata ihania täyteläisiä suklaapaloja ja piilottaa cookies-taikinaan. Pyörittele palloiksi ja paista ihaniksi cookies-kekseiksi.
30-50 kpl
225 | g | voita |
3 ½ | dl | voita |
1 | kananmuna | |
6 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
1 ½ | tl | ruokasoodaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
2-3 | Mignon suklaamunaa |
Valmistusohje
-
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
-
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
-
Paloittele Mignon suklaamunat pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
-
Muotoile pyöreitä kekoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista korkeintaan 9 pikkuleipää kerrallaan. Huomioi että ne leviävät runsaasti paistuessaan.
-
Paista 200 asteessa 7-8 minuuttia. Varmista että pinta on vielä hieman vaalea, jotta pikkuleivät ovat myös sisältä meheviä.
Kommentoi reseptiä