Vadelma-rahkapiirakka

Vadelma-rahkapiirakka
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
½dlpullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7 %)
1muna
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Pikakaurahiutaleita
1tlvaniljasokeria
1tlleivinjauhetta
Päälle:
n.4dlvadelmia
Rahkaseos:
1dlmaitorahkaa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7 %)
½dlsokeria
1muna
1tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
Myllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita rasva, kerma ja muna sekaisin keskenään. Lisää
sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu hiutaleet, vaniljasokeri ja
leivinjauhe.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä
leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa
200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita rahkaseoksen ainekset.
Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka
paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit
kokeilla Philadelphia kevyt tuorejuustoa (5 %) tms. tuorejuustoa. Juuston maku
sopii hyvin vadelman kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (20)

Onko toi kermavalmiste ihan ruokakermaa vai vaahtoutuvaa?
Kermavalmisteen ei tarvitse olla vaahtoutuvaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvää tuli.:)
Mustikoiden kanssa hyvää myös! :)
Tein oman version, mihin laitoin vadelmien tilalle ananaskuutioita ja ananasmehua rahkaseokseen. Oli hyvä.
Nam nam. Kokeilin vain mansikoiden kans ja tosi hyvää.
Kokeilin tehdä mansikoilla... ainakin näyttää hyvältä tuolla uunissa!!
Hyvää piirakkaa! Suosittelen lämpimästi.
Joo, oli hyvää.
Hei, kiitoksia mahtavista piirakkaohjeista! Ilo tehdä ruokaa ja herkkuja. T: Leena & Roope

Pages