Taikinakuoressa kypsyneet, täytetyt omenat ovat vastustamattoman hyviä.

Vaahtokarkkien makeus sopii hyvin happamiin omenoihin.

Herkussa on mukana kookosta, jonka voit halutessasi korvata mantelirouheella.

Ainekset 8-10 kpl annosta

10
(kotimaista) omenaa
Täyte:
50
g
voisulaa tai kookosöljyä
1
dl
vaahtokarkkeja
½
dl
kookossokeria
½
dl
kookoshiutaleita
1
tl
vaniljasokeria
Voiteluun ja pinnalle:
munaa
kookoshiutaleita
Lisäksi:
vaahtokarkkeja, kinuski- tai lakritsikastiketta, vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Jos käytät levyjä, ota levyt erilleen. Leikkaa voitaikinalevyt sulaneina neliöiksi ja kauli ne isommiksi, n. 15 x 15 cm kokoisiksi. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, käytä ne sellaisenaan. Tai kaaviloi sulanut iso lehtitaikinalevy ohuemmaksi levyksi ja ota siitä 9 isoa neliötä.

  2. Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sulata rasva ja pilko vaahtokarkit pieniksi paloiksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa keskenään.

  3. Laita aina yksi omena taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Seosta saa jäädä myös omenan päälle reilusti, eli jaa koko täyte omenille. Nosta taikinan kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin sormin.

  4. Voitele nyytit munalla ja koristele kookoshiutaleilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile omenat kuumina tai huoneenlämpöisinä vaahtokarkkien, kinuski- tai lakritsikastikkeen ja vaniljajäätelön kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.