Vaahtokarkkiset uuniomenat

Vaahtokarkkiset uuniomenat
  • Taikinakuoressa kypsyneet, täytetyt omenat ovat vastustamattoman hyviä.
  • Vaahtokarkkien makeus sopii hyvin happamiin omenoihin.
  • Herkussa on mukana kookosta, jonka voit halutessasi korvata mantelirouheella.
8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Iso Lehtitaikinaa (600 g)
10(kotimaista) omenaa
Täyte:
50gvoisulaa tai kookosöljyä
1dlvaahtokarkkeja
½dlkookossokeria
½dlkookoshiutaleita
1tlvaniljasokeria
1dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
Voiteluun ja pinnalle:
munaa
kookoshiutaleita
Lisäksi:
vaahtokarkkeja, kinuski- tai lakritsikastiketta, vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Jos käytät levyjä, ota levyt erilleen. Leikkaa voitaikinalevyt sulaneina neliöiksi ja kauli ne isommiksi, n. 15 x 15 cm kokoisiksi. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, käytä ne sellaisenaan. Tai kaaviloi sulanut iso lehtitaikinalevy ohuemmaksi levyksi ja ota siitä 9 isoa neliötä.

Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sulata rasva ja pilko vaahtokarkit pieniksi paloiksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa keskenään.

Laita aina yksi omena taikinan keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Seosta saa jäädä myös omenan päälle reilusti, eli jaa koko täyte omenille. Nosta taikinan kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin sormin.

Voitele nyytit munalla ja koristele kookoshiutaleilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile omenat kuumina tai huoneenlämpöisinä vaahtokarkkien, kinuski- tai lakritsikastikkeen ja vaniljajäätelön kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Resepti on suorastaan pelottavan herkullinen!