Omenanyytit

Omenanyytit
10-16 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
10-16(kotimaista) omenaa
Täyte:
1dlfariinisokeria
1rklkanelia
2tlkardemummaa
1dlmantelirouhetta
1dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dljuoksevaa hunajaa
Voiteluun ja pinnalle:
kananmunaa
raesokeria, mantelilastuja

Valmistusohje

Ota
taikinalevyt sulamaan ja leikkaa ne sulaneina neliöiksi.

Poista
omenista siemenkodat omenaporalla.

Sekoita
täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään.

Venyttele taikinaneliöitä isommiksi käsissä (tai kaulimella). Laita aina yksi omena
taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Nosta taikinaneliön
kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin käsin.
Voitele nyytit munalla ja koristele ne raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista
n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita.
Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Aivan ihania nyyttejä! Fariinisokeria ei ollut kotona, eli korvasin sen ruokosokerilla. Kardemumma unohtui, mutta täytteeksi laitoin mysliä. Lisäksi kinuskikastiketta valmiiden nyyttien ja jäätelön päälle. :-)
Hyvii tuli. Hunajaa ei kaapissa ollut, niin korvasin sen vaniljarahkalla, hyvin toimi! Nam!