Ainekset 10-16 kpl annosta

10-16
(kotimaista) omenaa
Täyte:
1
dl
fariinisokeria
1
rkl
kanelia
2
tl
kardemummaa
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
juoksevaa hunajaa
Voiteluun ja pinnalle:
kananmunaa
raesokeria, mantelilastuja

Ohje

  1. Ota taikinalevy/taikinalevyt sulamaan. Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään.

  2. Jos käytät Isoa Voitaikinalevyä, kauli sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa taikina neliöiksi. Poista omenista siemenkodat omenaporalla.

  3. Venyttele taikinaneliöitä isommiksi käsissä (tai kaulimella). Laita aina yksi omena taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Nosta taikinaneliön kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin käsin.

  4. Voitele nyytit munalla ja koristele ne raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.