Omenanyytit

40 min, josta valmisteluaika 20 min
10-16 kpl
1 | pkt | Myllyn Paras Iso Voitaikinalevyä (500 g) |
tai Voitaikinalevyjä (500 g) | ||
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g) | ||
10-16 | (kotimaista) omenaa | |
Täyte: | ||
1 | dl | fariinisokeria |
1 | rkl | kanelia |
2 | tl | kardemummaa |
1 | dl | mantelirouhetta |
1 | dl | Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita |
1 | dl | juoksevaa hunajaa |
Voiteluun ja pinnalle: | ||
kananmunaa | ||
raesokeria, mantelilastuja |
Valmistusohje
-
Ota taikinalevy/taikinalevyt sulamaan. Jos käytät Isoa Voitaikinalevyä, kauli sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa taikina neliöiksi. Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään.
-
Venyttele taikinaneliöitä isommiksi käsissä (tai kaulimella). Laita aina yksi omena taikinaneliön keskelle ja täytä porattu omenakolo täyteseoksella. Nosta taikinaneliön kulmat keskelle nyytin päälle ja nipistä kulmat yhteen kiinni kostutetuin käsin.
-
Voitele nyytit munalla ja koristele ne raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista n. 20 min 225-asteisen uunin alatasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (2)
Aivan ihania nyyttejä! Fariinisokeria ei ollut kotona, eli korvasin sen ruokosokerilla. Kardemumma unohtui, mutta täytteeksi laitoin mysliä. Lisäksi kinuskikastiketta valmiiden nyyttien ja jäätelön päälle. :-)
Hyvii tuli. Hunajaa ei kaapissa ollut, niin korvasin sen vaniljarahkalla, hyvin toimi! Nam!
Kommentoi reseptiä