• Kauramannasuurimot valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän tasakarkeista ydinrakeista.
  • Ne sopivat hyvin puurojen ja jälkiruokien valmistukseen, sillä isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle.
  • Terveysmessuilla 2011 tämän puuron teki Wenzel Hagelstam.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Tyrnipuuro ja Tyrni-lakkasmoothie valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.

Ainekset noin 4:lle annosta

1
l
vettä
2
dl
tyrnimehua
n.½
dl
hunajaa
n.½
tl
mineraalisuolaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan vesi, hunaja ja suola, anna kiehahtaa. Ripottele vatkaten sekaan kauramanna ja anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsennyksen loppupuolella tyrnimehu.

  2. Tarjoile kuumana tai kylmänä. Mikäli tyrnimehua ei ole saatavilla, puuro onnistuu myös muilla marjamehuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.