Tyrnipuuro

Tyrnipuuro

Kauramannasuurimot valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän tasakarkeista ydinrakeista. Ne sopivat hyvin puurojen ja jälkiruokien valmistukseen, sillä isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle. Terveysmessuilla 2011 tämän puuron teki Wenzel Hagelstam.

Katso video ohjeen alta, kuinka Tyrnipuuro ja Tyrni-lakkasmoothie valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.

noin 4:lle
1lvettä
2dltyrnimehua
n.½dlhunajaa
n.½tlmineraalisuolaa
dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita

Valmistusohje

Mittaa kattilaan vesi, hunaja ja suola, anna kiehahtaa. Ripottele vatkaten sekaan kauramanna ja anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsennyksen loppupuolella tyrnimehu. Tarjoile kuumana tai kylmänä. Mikäli tyrnimehua ei ole saatavilla, puuro onnistuu myös muilla marjamehuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voiko maitorahkan korvata tuorejuustolla?
Voi käyttää myös tuorejuustoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Hieno keksintö! Hyvä, että voi valmistaa osittain etukäteen!