Tyrnipuuro

20 min, josta valmisteluaika 10 min
- Kauramannasuurimot valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän tasakarkeista ydinrakeista.
- Ne sopivat hyvin puurojen ja jälkiruokien valmistukseen, sillä isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle.
- Terveysmessuilla 2011 tämän puuron teki Wenzel Hagelstam.
- Katso video ohjeen alta, kuinka Tyrnipuuro ja Tyrni-lakkasmoothie valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.
noin 4:lle
1 | l | vettä |
2 | dl | tyrnimehua |
n.½ | dl | hunajaa |
n.½ | tl | mineraalisuolaa |
2½ | dl | Myllyn Paras Kauramannasuurimoita |
Valmistusohje
-
Mittaa kattilaan vesi, hunaja ja suola, anna kiehahtaa. Ripottele vatkaten sekaan kauramanna ja anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kypsennyksen loppupuolella tyrnimehu.
-
Tarjoile kuumana tai kylmänä. Mikäli tyrnimehua ei ole saatavilla, puuro onnistuu myös muilla marjamehuilla.
Kommentoi reseptiä