Tiramisu raparperista

Tiramisu raparperista

Raparperista tehty tiramisu on raikas versio perinteisestä tiramisusta. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa. Mascarpone on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna. Muista kostuttaa tiramisu huolella, sillä kaurakeksipohja saa olla kosteaa.

halkaisija 25-28 cm
Raparperihilloke:
500graparperia
1dlvettä
4dlhillosokeria
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2pitkää vartta raparperia pieninä paloina
Vuokaan:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kypsälle pohjalle:
1dlvahvaa kahvia
3rklmanteli- tai kermalikööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
3dlraparperihilloketta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1tlkmascarpone-juustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2rklmanteli- tai kermalikööriä (esim. Amaretto tai Baileys)
Koristeeksi:
sihdattua tummaa kaakaojauhetta
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Raparperihilloke:

Puhdista ja kuori raparperit, pilko kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Tiramisu:

Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Painele pohjalle kiinni ohueksi leikatut kuorittujen raparperinvarsien palat. Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja. Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle raparperihilloke ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Koristele sitruunamelissanlehdillä (ja kaurakekseillä).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)