Ota pakastetaikina sulamaan jääkaappiin ajoissa, mieluiten jo ennen mustikkametsään menoa.

Jos unohdat tämän, voit sulattaa taikinan varovaisesti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Ota kääre pois, kun sulatat mikrossa. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarponejuustoa, niin tässäkin mustikkamisussa.

Munat kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön, jolloin ne vatkautuvat parhaiten. Kaikki vaahdot tulee vatkata peräkkäin, tee kaikki vaiheiden vaihdot nopeasti.

Ainekset iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

Pohja:
Kostutus kypsälle pohjalle:
1
dl
vahvaa kahvia tai espressoa
½
dl
Marsala-viiniä
Täyte 1:
n. 5
dl
mustikoita
Täyte 2:
3
munaa
3/4
dl
sokeria
250
g
mascarponejuustoa
Pinnalle:
1
rkl
vahvaa kaakaojauhetta
1–2
dl
mustikoita

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä vaalean keltaiseksi, noin 10 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan; mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

  2. Valmista vahvaa kahvia ja mausta kahvi Marsala-viinillä. Pistele kypsä piirakkapohja haarukalla tiheästi. Levitä marsalakahvi piirakkapohjalle kostuttamaan pohjaa. Levitä päälle puolet mustikoista. Mikäli käytät pakastemustikoita, ne voi laittaa päälle jäisinä.

  3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kippoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon. Vaahdota kuohkeaksi keltuaisvaahdoksi. Jatka heti vatkausta ja vispaa joukkoon vielä mascarpone. Lisää joukkoon lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

  4. Levitä päälle puolet vaahdosta ja sen päälle toinen puoli täytteen mustikoista. Levitä päälle loppu vaahto. Sihtaa päälle kaakaojauhetta. Koristele vielä mustikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.